heat_pan
Per Taube till höger lämnar över ordförandeskapet till Peter WågströmFoto: Pressbild

Arlandastad Holding ska börsnoteras

Arlandastad Holding siktar på börsnotering och namnbyte till Arlandastad Group.

Under onsdagen höll Arlandastad Holding bolagsstämma. Man bestämde på den att man ska börsnoteras till hösten. Samtidigt utökas styrelsen med Maria Rankka, tidigare från Stockholms Handelskammare, och Sunniva Fallan Röd. Peter Wågström kliver in som ny ordförande.
– Arlandastad Group har byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en börsnotering och en tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden, nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden för såväl samhället som för våra aktieägare, säger Peter Wågström, ny ordförande i Arlandastad Group.

Portfölj värd 30 miljarder
Sedan 20007 har Arlandastad Holding förvar mark och inlett större projekt kring Arlanda. Nu är portföljen värd 30 miljarder kronor. Peter Wågström har tidigare varit koncernchef i NCC och haft ett antal ledande positioner inom fastighetsbranschen.
– Det känns mycket tillfredställande att som grundare och tidigare ordförande i bolaget nu lämna över ordförandeskapet till Peter. Han har efter sina tre år som styrelseledamot god kunskap om verksamheten, betydande branschkunskap samt erfarenhet från att verka i en noterad miljö. Vidare är jag mycket glad över att Maria Rankka samt Sunniva Fallan Röd förstärker styrelsen med kompletterande kompetens. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens och det stärker även vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Group via bolaget Gelba Management AB.

Styrelsen består nu av Peter Wågström (Ordförande), Per Taube, Leif West, Maria Rankka, Sunniva Fallan Röd, Tomas Rudin, Peter Markborn och Björn Nilsson. Sunniva Fallan Röd har många år bakom sig i hotellbranschen och är vd för Sturebadet. Hon har även varit VD för Yasuragi och bakgrund från Scandic och Lydmar Hotell.

defacto_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
2020_helsida
eldsjal-helsida
helsida_var2021
andersojag

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

kyrkoval_helsida
coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

connys_helsida
kyrka_helsida
skordedag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kyrkoval_outsider
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
swedol_outsider
skordedag_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
connys
kyrka-outsider
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
heat_out