moderat_sommar
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Arlandas utbyggnad stoppas

Utbyggnaden av Arlanda med ny pir och bagagehanteringssystem stoppas nu på grund av de ekonomiska förutsättningarna efter coronapandemin.

centrum_artikel

Swedavia tror att flygmarknaden för både 2020 och 2021 kommer att vara kraftigt påverkade av rådande coronapandemi. Därför kommer man att anpassa hela verksamheten till lägre trafikvolymer och ett nytt marknadsläge. Sedan tidigare har man varslat 800 helårstjänster.
– Svensk ekonomi och i förlängningen välfärden är beroende av tillgängligheten inom hela Sverige och goda förbindelser med omvärlden. Vid återstarten av Sverige kommer flyget och våra flygplatser spela en avgörande roll för tillväxten, men också för att möjliggöra för människor att återigen kunna mötas, säger Jonas Abrahamsson, VD för Swdedavia.

I samband med de nya förutsättningarna kommer byggandet av ny Pir och bagagehanteringssystem att pausas:
– När det gäller flygmarknadens utveckling på lite längre sikt är osäkerheterna stora och vi analyserar nu hur ett nytt normalläge på marknaden kan komma att se ut. Även om vi de närmaste åren inte ser något behov av varken ny terminal- eller bankapacitet, så är det viktigt att bibehålla både flexibilitet och beredskap för att kunna fortsätta utveckla våra flygplatser på längre sikt, säger Jonas Abrahamsson.

Swedavia behöver också ett aktieägartillskott från svenska staten på 3,15 miljarder kronor för att säkra bolagets finansiella ställning.

studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
2020_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

speedy_helsida
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider