sap_pan
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Arlandas satsningar lyfter Swedavia

Satsningarna som flygbolagen gjort på Arlanda flygplats innebär en kraftig resenärstillväxt samt att Swedavia uppnått ett mycket starkt halvårsresultat.

panorama_centrum

Swedavia skriver i ett pressmeddelande att nettoomsättningen för det första halvåret i åruppgått till 2,185 miljarder kronor med ett negativt resultat på 258 miljoner. Dock ser det ljusare ut nu än för ett år sedan då många flygbolag satsat på Arlanda och bidragit till rörelseintäkter. Resenärstillväxten är kraftig även om det återstår en bit fram till nivåerna som innan pandemin. På bara några månader i år har Arlanda flygplats haft en resenärstillväxt motsvarande 20 års passagerartillväxt. Något som lett till stora utmaningar. Swedavias VD Jonas Abrahamsson lyfter de insatser som gjorts på flygplatsen mellan Swedavia och andra flygplatsaktörer.
– Tillsammans har vi arbetat intensivt med att bemanna upp och anpassa den operativa verksamheten till ett ökat flygresande – ett arbete som fortsätter med oförminskad kraft, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Under våren öppnades Terminal 4 upp och man har gjort insatser för att förstärka bemanningen på både kort och lång sikt med både reguljära som extrainsatta resurser.
– Precis som på många flygplatser runt om i Europa har bemanningsutmaningarna för flera av flygplatsens aktörer tidvis inneburit längre köer än normalt för resenärerna på framför allt Arlanda. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi gjort vårt yttersta för att hantera situationen på bästa sätt och vi har vidtagit ett antal extraordinära åtgärder. Den samlade resursförstärkningen har gett effekt på både köer och trängsel på Arlanda, fortsätter Abrahamsson.

Swedavia fortsätter nu arbetet med att stärka nationell och internationell tillgänglighet för att möta upp den starka efterfrågan som nu finns efter pandemin.
– Det är oerhört glädjande att ett stort antal flygbolag väljer att satsa och investera på våra flygplatser och särskilt på Arlanda, som fortsätter att stärka sin marknadsposition för framtiden, säger Jonas Abrahamsson.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

kso_helsida
mote_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

social_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

helsida_sfs
mp_helsida_april

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

pantamera_avc_helsida

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
sfs_out
moderat_outsider
nrh
connys
outsider_social
mote_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
pantamera_out