center_pan21
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Arlandas resenärer ökade med över 120 procent

Swedvias bokslut över oktober månad visar att över en miljon reste via Arlanda i oktober.

1 056 000 reste via Arlanda i oktober, vilket är en ökning med 128 procent jämfört med förra året men en nedgång med 53 procent jämfört med före pandemin i oktober 2019. Både in- och utrikestrafik minskade med vardera 53 procent. 840 000 flög utrikes i oktober i år, en ökning på utrikestrafiken med 171 procent jämfört med förra året.
– Återhämtningen för flyget fortsatte i oktober och tog ny fart med lättade restriktioner och ett ökat utbud av flyglinjer från våra flygplatser. Vi noterade både det största utbudet av flyglinjer och den högsta efterfrågan på flygresor sedan pandemin inleddes, även om flygresandet totalt sett i oktober halverades jämfört med före pandemin. För att möta ett ökat flygresande och alltfler resenärer har vi nu tagit ytterligare en terminal i bruk på Arlanda, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson konstaterar att det finns ett uppdämt behov av att resa och träffa släkt och familj efter pandemin. Fler flygbolag väljer också att investera i ny trafik vid flygplatserna. Arlanda har tagit emot ett flertal nya bolag under hösten. Något som är viktigt inte bara för resenärer utan även godstrafik då det råder brist och efterfrågan på godstransporter i hela världen.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
dack-helsida
jul2021
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

2020_helsida
defacto_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
connys
swedol_outsider
nrh
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
jul_outsider
mp-outsider