defacto_pan2020
Josephine Adorelle vd på EvianFoto: Pressbild
Elvägen förbi SkobyFoto: Pressbild

Arlandas elväg lanseras globalt

Sedan 2017 pågår ett pilotprojekt med en elväg mellan Arlanda och Rosersberg längs Skobyvägen. Nu ska tekniken lanseras globalt.

centrum_artikel

Gunnar Asplund var uppfinnaren och ingenjören som utvecklade Elways och den teknik som finns i vägen förbi Skoby mellan Arlanda-Rosersberg.

En strömskena har under en testperiod försett fordon med el, bland annat ha PostNord använd tekniken på sina transporter till och från Arlanda-Rosersberg.
– Vår affärsidé är att förse samhällen med den bästa möjliga laddningslösningen för elfordon. Huvudfokus i ett första skede ligger på att etablera oss i Sverige, men vår teknik kan lätt anpassas till olika marknader och därför har vi redan initierat ett antal olika demoprojekt i flera andra länder. Målet är att gå från uppstickare till att revolutionera den globala transportsektorn inom de närmsta åren. Sveriges nästa stora tech-export helt enkelt, säger Josephine Adorelle, VD på Evias som ska ta tekniken utomlands.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
connys_helsida
vardcentral_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh