defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Arlandarestaurang fick anmärkning

En restaurang på Arlanda fick anmärkning i samband med de länsomfattande kontrollerna som Sigtuna kommuns livsmedelsinspektör medverkade i.

Restauranger och caféer ute i Märsta, Sigtuna och Rosersberg klarade sig utan anmärkning när den länsomfattande insatsen ”Får du det du betalar för” genomfördes. Som märsta.nu kunde rapportera på tisdagen var det nio ställen i kommunen som kontrollerades, enda restaurangen med anmärkning låg på Arlanda.

Thorbjörn Johansson, livsmedelsinspektör på Miljö- och hälsoskyddsenheten, meddelar att menyerna annars stämde i enlighet med de livsmedel som kontrollerades. Den verksamhet som fick en anmärkning hade återbesök 28:e maj och avvikelserna var rättade.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

marina_helsida
centrum_helsida2020
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
speedy_outsider
festspec_corona_outsider