centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlandapoliser anmäler coronarisk

Två poliser på Arlanda som tog emot passagerare från evakuerats från Kina gör en intern anmälan om risk att utsättas för viruset skriver Expressen.

centrum_artikel

Poliserna arbetade 2:a februari då ett plan från Wuhan till Arlanda anlände med evakuerade svenskar. Poliserna kontrollerade pass och en av dem stämplade även ett pass från Kina. Anmälan är gjord efter uppmaning från skyddsombudet hos Arlandapolisen rapporterar Expressen. Ingen av passagerarna uppvisade vid tidpunkten symtom för smitta. Men anmälan är ändå gjord om det i efterhand skulle visa sig att någon av passagerarna var smittad.

Poliserna följde Folkhälsomyndighetens råd om Corona och skyddsombudet skriver enligt tidningen i anmälan att risken att smittas av viruset var ”nästan obefintlig”men att det inte går att garantera något, vilket var anledningen till att anmälan upprättades.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_2019
speedy_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sportlov_sigtuna