centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlandapoliser anmäler coronarisk

Två poliser på Arlanda som tog emot passagerare från evakuerats från Kina gör en intern anmälan om risk att utsättas för viruset skriver Expressen.

centrum_artikel

Poliserna arbetade 2:a februari då ett plan från Wuhan till Arlanda anlände med evakuerade svenskar. Poliserna kontrollerade pass och en av dem stämplade även ett pass från Kina. Anmälan är gjord efter uppmaning från skyddsombudet hos Arlandapolisen rapporterar Expressen. Ingen av passagerarna uppvisade vid tidpunkten symtom för smitta. Men anmälan är ändå gjord om det i efterhand skulle visa sig att någon av passagerarna var smittad.

Poliserna följde Folkhälsomyndighetens råd om Corona och skyddsombudet skriver enligt tidningen i anmälan att risken att smittas av viruset var ”nästan obefintlig”men att det inte går att garantera något, vilket var anledningen till att anmälan upprättades.

connys_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

stottasigtuna_helsida
studeravidare_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
kcbygg_helsida
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
studenten2020_helsida
sommarlov_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

nrh
sommarlov_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider