defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlandapoliser anmäler coronarisk

Två poliser på Arlanda som tog emot passagerare från evakuerats från Kina gör en intern anmälan om risk att utsättas för viruset skriver Expressen.

centrum_artikel

Poliserna arbetade 2:a februari då ett plan från Wuhan till Arlanda anlände med evakuerade svenskar. Poliserna kontrollerade pass och en av dem stämplade även ett pass från Kina. Anmälan är gjord efter uppmaning från skyddsombudet hos Arlandapolisen rapporterar Expressen. Ingen av passagerarna uppvisade vid tidpunkten symtom för smitta. Men anmälan är ändå gjord om det i efterhand skulle visa sig att någon av passagerarna var smittad.

Poliserna följde Folkhälsomyndighetens råd om Corona och skyddsombudet skriver enligt tidningen i anmälan att risken att smittas av viruset var ”nästan obefintlig”men att det inte går att garantera något, vilket var anledningen till att anmälan upprättades.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
connys
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh