centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlandapoliser anmäler coronarisk

Två poliser på Arlanda som tog emot passagerare från evakuerats från Kina gör en intern anmälan om risk att utsättas för viruset skriver Expressen.

Poliserna arbetade 2:a februari då ett plan från Wuhan till Arlanda anlände med evakuerade svenskar. Poliserna kontrollerade pass och en av dem stämplade även ett pass från Kina. Anmälan är gjord efter uppmaning från skyddsombudet hos Arlandapolisen rapporterar Expressen. Ingen av passagerarna uppvisade vid tidpunkten symtom för smitta. Men anmälan är ändå gjord om det i efterhand skulle visa sig att någon av passagerarna var smittad.

Poliserna följde Folkhälsomyndighetens råd om Corona och skyddsombudet skriver enligt tidningen i anmälan att risken att smittas av viruset var ”nästan obefintlig”men att det inte går att garantera något, vilket var anledningen till att anmälan upprättades.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

festspec_corona_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

defacto_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider