center_pan21
Foto: Pressbild

Arlandakommuner ska få Arlanda att växa

Arlandaregionen som består av kommunerna kring Arlanda och Swedavia ska sätta fokus på hur Arlanda ska växa till planerade nya 55 000 jobb.

centrum_artikel

För några år sedan var planen utstakad, Arlanda skulle växa med 60 000 nya jobbtillfällen och flyget skulle fortsätta öka. Men så kom pandemin och planer fick pausas medan utvecklingen stagnerade. För att varva upp intresset igen arrangerar Arlandaregionen ett frukostseminarium om en vecka.
– Vi i Arlandaregionen står redo att göra det som krävs för att vi och Sverige ska kunna konkurrera på den globala arenan. Men för att lyckas med tillväxten måste staten satsa på vägnätet och kollektivtrafiken, säger Oskar Weinmar (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby.

Utöver Väsby medverkar Sigtuna, Knivsta, Vallentuna och Swedavia. Utöver Arlanda krävs satsning på Ostkustbanan till fyrspår och E4:an samt Roslagsbanan från Vallentuna till Arlanda. Rikspolitiker, näringsliv och lokalpolitiker medverkar för att prata om hur Arlanda ska nå målet som även inkluderar 62 000 nya bostäder i de fyra kommunerna.

defacto_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
flygskola_helsida
oppethus_helsida
julmarknad_helsida
connys_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

koppar_helsida
helsida_var2021
2020_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

happyhomes_sommar2020
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
koppar_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider