februari
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Arlandagymnasiet nominerades till pris

Arlandagymnasiet var en av sju skolor i landet som nominerades till Årets Trabsportskola.

Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne utses av Transportfackens Yrkes- och arbetsmiljönämnd. Sju skolor nominerades till priset, bland annat Arlandagymnasiet som enda skola i Stockholms län. Enda skola i närheten är Yrkesplugget i Uppsala.
– De finalklara skolorna är var och en duktiga på sitt sätt att utbilda framtidens lastbilsförare. Vi skulle vilja ge alla sju skolor priset men det är bara en skola som tilldelas utmärkelsen, säger Lasse Holm på TYA i ett pressmeddelande.

TYA vill med utmärkelsen driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. Det finns i landet 100 gymnasieskolor med inriktning transport, dessa utbildar 1600 förare om året. I fredags utsågs vinnaren och det blev Vretagymnasiet i Vreta kloster.

Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

februari
aretsforetag
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

foretagarlunch

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

standard_start
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
objekt3
standard_ridskola
standard
objekt4
sangensemble
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt2
nfc_vinter
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning