varumarke_defacto_sommar
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Arlandagymnasiet nominerades till pris

Arlandagymnasiet var en av sju skolor i landet som nominerades till Årets Trabsportskola.

marstac_aug

Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne utses av Transportfackens Yrkes- och arbetsmiljönämnd. Sju skolor nominerades till priset, bland annat Arlandagymnasiet som enda skola i Stockholms län. Enda skola i närheten är Yrkesplugget i Uppsala.
– De finalklara skolorna är var och en duktiga på sitt sätt att utbilda framtidens lastbilsförare. Vi skulle vilja ge alla sju skolor priset men det är bara en skola som tilldelas utmärkelsen, säger Lasse Holm på TYA i ett pressmeddelande.

TYA vill med utmärkelsen driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. Det finns i landet 100 gymnasieskolor med inriktning transport, dessa utbildar 1600 förare om året. I fredags utsågs vinnaren och det blev Vretagymnasiet i Vreta kloster.

happy_homes_sommar

Större gösar i Mälaren

Nyheter Fler och större gösar fisks upp från Mälaren: - Alla fiskevårdande åtgärder med små medel ger ju reslutat. Det här var ett liten åtgärd som gett enormt gensvar, säger yrkesfiskaren Per Vidlund till SVT.

extra

Ökning av villainbrott i kommunen

Nyheter Villainbrotten i kommunen ökade med 66 procent det senaste året, det visar siffror från Villaägarnas Riksförbund: - Att internationella ligor etablerar sig i Sverige är en oroande utveckling. Regeringen och polisen måste prioritera att vända inbrottstrenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

defacto_panorama_boka_mote
forskontor
extra

Märstabo misstänks för kidnappning

Nyheter En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

korsbarsvagen1
borg
lillabjorn5
dogranch
Frisyr – Standard
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
korpentraning
Festspecialisten – Standard
connys
standard
cricketklubben
lions_standard
standard
oriongatan174
sbrf2
matcher_skanela