panorama
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gymnasieskolor går över till distansundervisning

Arlandagymnasiet och SSHL går över till distansundervisning: - Det här beslutet innebär inte att det är skollov, skriver gymnasiet på sin hemsida.

Efter Folkhälsomyndighetens rekommendation om att gymnasier ska gå över till distansundervisning så meddelar Arlandagymnasiet att de följer detta. Från och med onsdag är det undervisning hemifrån som gäller. Skolan poängterar att det inte är frågan om något skollov.
– Tvärtom ställer det höga krav på dig som elev att fortsätta bedriva dina studier trots att du inte kan vara i skolan. Vi vet i dagsläget inte om det rör sig om ett par veckor eller resten av terminen, skriver Arlandagymnasiet på sin hemsida.

På onsdagen kommer man låta elever komma in och hämta dator och böcker om man inte har sjukdomssymtom. Undervisning sker enligt ordinarie schema från och med torsdagen. Alla lärare kommer att ge instruktioner via mail eller skolans dataprogram. Även prov och andra examinationer bedrivs online.

Även SSHL håller stängt på onsdagen, samtliga lektioner är inställda då lärare arbetar med att gå över till distansundervisning. På torsdag är skolan igång med undervisningen. Beslutet gäller bara elever i gymnasiet, för elever i åk 7-9 så är det valfritt att gå i skolan eller om man vill studera på distans tillsvidare. För internatelever fortsätter verksamheten som vanligt.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helsida
defacto_helsida
connys_helsida
boisigtuna
2020_helsida
corner_helsida
festspec_host2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider