defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gymnasieskolor går över till distansundervisning

Arlandagymnasiet och SSHL går över till distansundervisning: - Det här beslutet innebär inte att det är skollov, skriver gymnasiet på sin hemsida.

centrum_artikel

Efter Folkhälsomyndighetens rekommendation om att gymnasier ska gå över till distansundervisning så meddelar Arlandagymnasiet att de följer detta. Från och med onsdag är det undervisning hemifrån som gäller. Skolan poängterar att det inte är frågan om något skollov.
– Tvärtom ställer det höga krav på dig som elev att fortsätta bedriva dina studier trots att du inte kan vara i skolan. Vi vet i dagsläget inte om det rör sig om ett par veckor eller resten av terminen, skriver Arlandagymnasiet på sin hemsida.

På onsdagen kommer man låta elever komma in och hämta dator och böcker om man inte har sjukdomssymtom. Undervisning sker enligt ordinarie schema från och med torsdagen. Alla lärare kommer att ge instruktioner via mail eller skolans dataprogram. Även prov och andra examinationer bedrivs online.

Även SSHL håller stängt på onsdagen, samtliga lektioner är inställda då lärare arbetar med att gå över till distansundervisning. På torsdag är skolan igång med undervisningen. Beslutet gäller bara elever i gymnasiet, för elever i åk 7-9 så är det valfritt att gå i skolan eller om man vill studera på distans tillsvidare. För internatelever fortsätter verksamheten som vanligt.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
rentawreck_helsida
Moderaterna_helsida2021
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
nrh
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider