centrum_tvaar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Arlandagymnasiet får förlängt som hockeygymnasium

Arlandagymnasiet har av Svenska Ishockeyförbundet klassas som rekommenderat lokal ishockeyprofil: - Detta är ytterligare ett kvitto på att vårt hockeygymnasium håller en mycket hög kvalitet, säger rektorn Jonas Egervärn.

centrum_tvaar

Arlandagymnasiet har isockeyprofil på schemat sen flera år tillbaka. Nu har man fått en ny klassning av Svenska ishockeyförbundet, rekommenderad lokal ishockeyprofil. Arlandagymnasiet har hockeyprofilen tillsammans med Wings. Svenska Ishockeyförbundet ger Arlandagymnasiet stämpeln i sex år från och med 2018.
– Detta är ytterligare ett kvitto på att vårt hockeygymnasium håller en mycket hög kvalitet. I år har Wings dessutom, för första gången i klubbens historia, kvalificerat sig för J18 Allsvenskan. Denna framgång är frukten av ett målmedvetet arbete och ett resultat av att Wings och Hockeygymnasiet erbjuder en väldigt bra utbildning, säger rektorn Jonas Egervärn i ett pressmeddelande.

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

connys
sigtunavatten_standard
karby_varme1
defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
happyhomes_2019

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

sangensemble
arlandagolf
icavalsta_semlor

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

sh_oppet
extravaganza_outsider
karby2
ridskola2019_outsider