defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Mångkulturella lovdagar avskaffas även i gymnasiet

Barn- och ungdomsnämnden har redan i våras fattat beslut om att avskaffa religiösa lovdagar, nu har även ett beslut fattats i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som avser bland annat Arlandagymnasiet.

I oktober antog Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslut om principer för läsårstider som innebär att påsklovet fastställs utifrån angränsande kommuner i Stockholms län, de nya principerna upphäver ett beslut från 204 om så kallade mångkulturella lovdagar som nu tas bort. Tidigare har Barn- och ungdomsnämnden redan fattat beslut om att upphäva lovdagarna som tar hänsyn till religiösa högtider. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden var enig i beslutet om att avskaffa lovdagarna .

Det innebär nu att all kommunal skola, grundskola och gymnasium, håller lovdagarna enhetligt. 2004 var det den dåvarande kommunledningen med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som införde ledighet i samband med vissa religiösa högtider, bland annat newrouz och ortodox påsk.

lager_bilnet
julbanner2
fme_jul
sportfiskebanner2
defacto_host2018

Satsning på digital vård

Nyheter En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

happy_homes_juli

Radarproblem på Arlanda

Nyheter En radar på Arlanda havererade under fredagen vilket innebär att Arlanda dras med förseningar i trafiken under kvällen, skriver Aftonbladet.

icavalsta_julbanner
sigtuna_funkis
nrh_lania
objekt3
connys
skridskoskola
objekt4
sigtunavatten_standard
objekt2
outsider
komvuxq3_4
sbrf_sep
funkis_2
colorama_vinter