centrum_sportlov
Foto: Daniel Iskander

Mångkulturella lovdagar avskaffas även i gymnasiet

Barn- och ungdomsnämnden har redan i våras fattat beslut om att avskaffa religiösa lovdagar, nu har även ett beslut fattats i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som avser bland annat Arlandagymnasiet.

centrum_sportlov

I oktober antog Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslut om principer för läsårstider som innebär att påsklovet fastställs utifrån angränsande kommuner i Stockholms län, de nya principerna upphäver ett beslut från 204 om så kallade mångkulturella lovdagar som nu tas bort. Tidigare har Barn- och ungdomsnämnden redan fattat beslut om att upphäva lovdagarna som tar hänsyn till religiösa högtider. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden var enig i beslutet om att avskaffa lovdagarna .

Det innebär nu att all kommunal skola, grundskola och gymnasium, håller lovdagarna enhetligt. 2004 var det den dåvarande kommunledningen med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som införde ledighet i samband med vissa religiösa högtider, bland annat newrouz och ortodox påsk.

sigtuna_bygglov

Polisen höll medborgarmöte i Valsta

Notiser Under onsdagskvällen höll lokalpolisen ett medborgarmöte i Valsta: - Bra dialog med många bra synpunkter om hur vi kan göra Valsta tryggare och säkrare. Mötet var mycket uppskattat både från oss och boende i området, twittrar Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

forskontor
EXTRA

Landsbygdsbor upprörda över skolsituation: Det är vanstyre

Nyheter Boende på landsbygden utanför Sigtuna är upprörda över att deras barn ska placeras på S:ta Gertruds skola istället för S:t Pers skola där familjerna redan har andra syskon: - Det här drabbar många området hårt men kommunen visar inte särskilt mycket förstående. Enligt skollagen har alla barn rätt till den närmaste skolan men i det här fallet är man inte så petiga, säger Mikael Nybrink, förälder.

sportlov

Förskolebarn ska lockas till läsning

Nyheter Märsta bibliotek gör en satsning för att fler barn ska läsa böcker: - Med Bokäventyret slår vi ”två flugor i en smäll”. Dels visar vi att böcker kan vara minst lika spännande som exempelvis dataspel och dels uppmuntrar vi till fantasi och kreativitet i samspel mellan barn och vuxna, säger Maria Edin, lärare på Sigtuna Kulturskola.

februari
valet2018

Khalifa kandiderar inte till ny mandatperiod

Politik Hårt kritiserade Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till kommunfullmäktige i höstens val: - Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

Klottrare togs på bar gärning

Blåljus Allmänhet ryckte in och tog en klottrare på bar gärning vid Märsta station under eftermiddagen: - Det var några ungdomsvärdar som tog fast honom och larmade polis, säger Sven Erik-Olsson vid Polisens ledningscentral.

Nyanlända flyttar ut från bostäder

Nyheter Nyanlända som haft bostad via Sigtuna kommun i två år kommer nu att få flytta vidare från sina kontrakt: - De familjer som bott två år i Sigtuna har samtliga flyttat ut antingen innan eller vid 2-årsperiodens slut, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande till märsta.nu

objekt4
vuxentutbildning
Festspecialisten – Standard
connys
objekt2
sigtunavatten_feb
Norra Redovisningshuset
objekt3
standard_ridskola
matcher_skanela
standard
outsider_defacto