moderaterna_tack
Foto: Daniel Iskander

Mångkulturella lovdagar avskaffas även i gymnasiet

Barn- och ungdomsnämnden har redan i våras fattat beslut om att avskaffa religiösa lovdagar, nu har även ett beslut fattats i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som avser bland annat Arlandagymnasiet.

I oktober antog Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslut om principer för läsårstider som innebär att påsklovet fastställs utifrån angränsande kommuner i Stockholms län, de nya principerna upphäver ett beslut från 204 om så kallade mångkulturella lovdagar som nu tas bort. Tidigare har Barn- och ungdomsnämnden redan fattat beslut om att upphäva lovdagarna som tar hänsyn till religiösa högtider. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden var enig i beslutet om att avskaffa lovdagarna .

Det innebär nu att all kommunal skola, grundskola och gymnasium, håller lovdagarna enhetligt. 2004 var det den dåvarande kommunledningen med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som införde ledighet i samband med vissa religiösa högtider, bland annat newrouz och ortodox påsk.

hostfest_centrum
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_host2018
valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

happy_homes_juli
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

Norra Redovisningshuset
sportfiske_banner
objekt3
nfc_vinter
sbrf_sep
komvuxq3_4
connys
objekt4
outsider
sigtunavatten_standard
objekt2