moderaterna_juni
Foto: Daniel Iskander

Mångkulturella lovdagar avskaffas även i gymnasiet

Barn- och ungdomsnämnden har redan i våras fattat beslut om att avskaffa religiösa lovdagar, nu har även ett beslut fattats i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som avser bland annat Arlandagymnasiet.

I oktober antog Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslut om principer för läsårstider som innebär att påsklovet fastställs utifrån angränsande kommuner i Stockholms län, de nya principerna upphäver ett beslut från 204 om så kallade mångkulturella lovdagar som nu tas bort. Tidigare har Barn- och ungdomsnämnden redan fattat beslut om att upphäva lovdagarna som tar hänsyn till religiösa högtider. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden var enig i beslutet om att avskaffa lovdagarna .

Det innebär nu att all kommunal skola, grundskola och gymnasium, håller lovdagarna enhetligt. 2004 var det den dåvarande kommunledningen med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som införde ledighet i samband med vissa religiösa högtider, bland annat newrouz och ortodox påsk.

vuxenutbildning2
februari

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

brf_englamarken
sportfiskebanner2
varen2018
bildextra!

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Nyheter Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

EXTRA

uppdaterad Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Politik Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

valet2018

Besparingar att vänta 2019: Kan inte lova allt till alla

Politik Budgetramarna för 2019 behandlas just nu i kommunen och de första tecknen för kommande år är att det väntas nya besparingar:- Vi kommer även fortsättningsvis vara tvungna att göra tuffa prioriteringar. Detta gäller samtliga partier, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
outsider_moderat
objekt4
nfc_vinter
connys
standard_ridskola
val2018
veterankraft_standard
objekt3
outsider_defacto
comitini_banner
Norra Redovisningshuset
objekt2