moderaterna_sep2020
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Arlanda tappade nio av tio resenärer

Arlandas trafiksiffror för juli visar att antalet resenärer minskade med 87 procent.

Swedavia uppger att Arlandas trafik för juli minskat i antalet resenärer med 87 pricent, det innebär 316 000 resenärer jämfört med juli förra året. Ett stort antal flygbolag drog igång trafiken igen i juli och bidrog till bättre siffror än väntat.
– Vi ser att flygets återhämtning försiktigt fortsätter i takt med att reserestriktioner lättar och gör det möjligt för ett ökat resande. Även i juli var dock passagerarvolymerna på en historiskt låg nivå och jämfört med i fjol så minskade antalet resenärer med 3,3 miljoner. Konsekvensen för flygets ekosystem och Swedavia är därmed fortsatt betydande, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Antalet landningar i utrikestrafik var 1513 stycken vilket är en minskning med 80 procent och på inrikessidan var det 752 landningar vilket var en minskning med 57 procent. Totalt i år har antalet landningar i både linjefart och charter minskat med 51 procent.
– Givet alla osäkerhetsfaktorer kvarstår vår bedömning att flyget kommer återhämta sig en i långsam takt och att flygmarknaden såväl i år som nästa år kommer att vara kraftigt påverkad. Därefter tar det sannolikt ytterligare några år innan flyget är tillbaka på nivåerna före covid-krisen, säger Jonas Abrahamsson.

happyhomes_sommar2020
boisigtuna
festspec_host2020_helsida
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider