center_pan21
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Arlanda tappade 8 av 10 resenärer

Arlandas resenärer minskade med hela 83 procent i september.

centrum_artikel

Bara 483 000 reste via Arlanda i september vilket innebär en minskning med hela 83 procent jämfört med samma månad förra året.
– Under sommarmånaderna såg vi en försiktig återhämtning av flygtrafiken, men utvecklingen stagnerar i september med en svag efterfrågan för både affärs- och fritidsresandet. Osäkerheten kring restriktioner och utvecklingen av pandemin innebär en fortsatt stor osäkerhet om hur flygtrafiken kommer att utvecklas under de kommande månaderna och när återhämtningen kan ta fart, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Swedavias statistik visar att 1920 plan i linjefart och charter landade i september för utrikestrafiken vilket är en nedgång med 75 procent. På inrikessidan var antalet 1093 plan, en nedgång med 61 procent.

connys_helsida
jul2021
defacto_helsida
julmarknad_helsida
flygskola_helsida
dack-helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

centrum_helsida2020
koppar_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

helsida_var2021
oppethus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

koppar_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
jul_outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
centrum_sommar_out