event_panorama
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Arlanda tappade 8 av 10 resenärer

Arlandas resenärer minskade med hela 83 procent i september.

Bara 483 000 reste via Arlanda i september vilket innebär en minskning med hela 83 procent jämfört med samma månad förra året.
– Under sommarmånaderna såg vi en försiktig återhämtning av flygtrafiken, men utvecklingen stagnerar i september med en svag efterfrågan för både affärs- och fritidsresandet. Osäkerheten kring restriktioner och utvecklingen av pandemin innebär en fortsatt stor osäkerhet om hur flygtrafiken kommer att utvecklas under de kommande månaderna och när återhämtningen kan ta fart, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Swedavias statistik visar att 1920 plan i linjefart och charter landade i september för utrikestrafiken vilket är en nedgång med 75 procent. På inrikessidan var antalet 1093 plan, en nedgång med 61 procent.

helsida_sfs

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

defacto_helsida
mp_helsida_april
social_helsida
connys_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

ewas_helsida
pantamera_avc_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

centrum_sommar2022_helsida

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
sfs_out
event_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider_social
ewas_outsider
connys
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider