sportlov_centrum
Emirates A380 landade på Arlanda av medicinska orsaker för några år sedan.Foto: Insändarbild/Arkiv

Arlanda redo för världens största passagerarplan

Arlanda är i princip klara med byggnaden av Gate F66 och ska därmed kunna ta emot världens största passagerarplan Airbus A380, rapporterar sajten Flygtorget.

sportlov_centrum

Under en tid har Arlanda gjort justeringar för att kunna ta emot A380, världens största passagerarplan. Nu är installationen så gott som klar rapporterar Flygtorget. Gate F66 kommer att vara värd för A380 när det trafikerar Arlanda. Gaten måste kunna hantera bland annat vingmåtten för en A380. Det är en redan befintlig plats som byggts ut, säger projektledaren Anahid Gabrielsson till Flygtorget.

Tömmer planet på 35 minuter
Gaten kommer att ha tre bryggor, till skillnad från Kastrup i Danmark som har två och är hittills enda flygplats i Norden som hanterar A380.
– Med tre bryggor klarar vi att tömma en fullsatt A380 på 35 minuter. Vi ska klara att göra en turnaround på 90 minuter om det behövs, säger Gabrielsson enligt Flygtorget.

Flera bolag väntar
Flera flygbolag ska ha väntat på att ombyggnaden blivit klar för att sätta in A380. Projektet startade redan 2013 och man har även förstärkt Bana 1 som är tänkt att vara den bana som planet ska trafikera. F66 är en Gate för Non-Schengen, det innebär att flygbolag som trafikerar interkontinentala sträckor främst är aktuella att sätta in A380 på Arlanda. Emirates och Thai Airways ska vara två flygbolag som haft intresse av att sätta in större flygplan på sina rutter till och från Arlanda.

banner_trerosor
icavalsta_semlor

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

sportlov2019
happyhomes_2019
ridskola_2019_helsida

Fordonsbolaget etablerar i Rosersberg

Näringsliv Fordonsbolaget där sigtunabon Kevin Aslan är delägare etablerar Europas modernaste bilanläggning i Rosersberg: - Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor, uppger Kevin Aslan i ett pressmeddelande.

connys

Så arbetar Märsta Förenade i Förbifart Stockholm

Näringsliv Märsta Förenades arbete i Förbifart Stockholm pågår för fullt och även näringslivschefen Mathias Forsberg har besökt arbetsplatsen: - Det var ett väldigt givande besök och jag vill tacka Märsta Förenade för ett inspirerande studiebesök, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

sangensemble
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
nrh
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider