banner_moderaterna
Emirates A380 landade på Arlanda av medicinska orsaker för några år sedan.Foto: Insändarbild/Arkiv

Arlanda redo för världens största passagerarplan

Arlanda är i princip klara med byggnaden av Gate F66 och ska därmed kunna ta emot världens största passagerarplan Airbus A380, rapporterar sajten Flygtorget.

banner_moderaterna_artikel

Under en tid har Arlanda gjort justeringar för att kunna ta emot A380, världens största passagerarplan. Nu är installationen så gott som klar rapporterar Flygtorget. Gate F66 kommer att vara värd för A380 när det trafikerar Arlanda. Gaten måste kunna hantera bland annat vingmåtten för en A380. Det är en redan befintlig plats som byggts ut, säger projektledaren Anahid Gabrielsson till Flygtorget.

Tömmer planet på 35 minuter
Gaten kommer att ha tre bryggor, till skillnad från Kastrup i Danmark som har två och är hittills enda flygplats i Norden som hanterar A380.
– Med tre bryggor klarar vi att tömma en fullsatt A380 på 35 minuter. Vi ska klara att göra en turnaround på 90 minuter om det behövs, säger Gabrielsson enligt Flygtorget.

Flera bolag väntar
Flera flygbolag ska ha väntat på att ombyggnaden blivit klar för att sätta in A380. Projektet startade redan 2013 och man har även förstärkt Bana 1 som är tänkt att vara den bana som planet ska trafikera. F66 är en Gate för Non-Schengen, det innebär att flygbolag som trafikerar interkontinentala sträckor främst är aktuella att sätta in A380 på Arlanda. Emirates och Thai Airways ska vara två flygbolag som haft intresse av att sätta in större flygplan på sina rutter till och från Arlanda.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

marstakalaset
banner_center_helsida_tva

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

sap_valet2018

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

happy_homes_juli
gotenehus
centerpartiet_helsida_ett
steningeslottsommar
theweek_2018

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard
objekt4
objekt3