defacto_pan
Emirates A380 landade på Arlanda av medicinska orsaker för några år sedan.Foto: Insändarbild/Arkiv

Arlanda redo för världens största passagerarplan

Arlanda är i princip klara med byggnaden av Gate F66 och ska därmed kunna ta emot världens största passagerarplan Airbus A380, rapporterar sajten Flygtorget.

Under en tid har Arlanda gjort justeringar för att kunna ta emot A380, världens största passagerarplan. Nu är installationen så gott som klar rapporterar Flygtorget. Gate F66 kommer att vara värd för A380 när det trafikerar Arlanda. Gaten måste kunna hantera bland annat vingmåtten för en A380. Det är en redan befintlig plats som byggts ut, säger projektledaren Anahid Gabrielsson till Flygtorget.

Tömmer planet på 35 minuter
Gaten kommer att ha tre bryggor, till skillnad från Kastrup i Danmark som har två och är hittills enda flygplats i Norden som hanterar A380.
– Med tre bryggor klarar vi att tömma en fullsatt A380 på 35 minuter. Vi ska klara att göra en turnaround på 90 minuter om det behövs, säger Gabrielsson enligt Flygtorget.

Flera bolag väntar
Flera flygbolag ska ha väntat på att ombyggnaden blivit klar för att sätta in A380. Projektet startade redan 2013 och man har även förstärkt Bana 1 som är tänkt att vara den bana som planet ska trafikera. F66 är en Gate för Non-Schengen, det innebär att flygbolag som trafikerar interkontinentala sträckor främst är aktuella att sätta in A380 på Arlanda. Emirates och Thai Airways ska vara två flygbolag som haft intresse av att sätta in större flygplan på sina rutter till och från Arlanda.

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

centrumbanner

Effekt Svenska AB expanderar

Näringsliv Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

defacto_host2018

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

connys
objekt3
objekt4
nrh_sigtuna
sbrf_sep
outsider
objekt2
sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
komvuxq3_4