defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlanda-Märsta en av regionala stadskärnorna

Stockholms läns landsting ha antagit en ny regional plan och i den finns mål som omfattar Sigtuna kommun.

centrum_artikel

I den regionala planen som antogs av Stockholms läns landsting tidigare i veckan vill man att kollektivtrafiken ska utvecklas både till och från Arlanda via Uppsala-Stockholm men även mellan Arlanda-Märsta.
– När Stockholm växer rekordsnabbt i mördande konkurrens från andra storstadsregioner så behöver vi politiskt ledarskap för att möta våra utmaningar. Det handlar om att få ner utsläppen, möta upp trängselkaoset och säkra ett ihållande och högt bostadsbyggande, säger Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd.

Planen kartlägger också bostadsbyggandet i länets kommuner fram till 2050 och där kommer Sigtuna att ha mellan 26 200 upp till 31 000 bostäder beroende på årlig byggtakt. Arlanda-Märsta ska också vara en av de regionala stadskärnorna som landstinget fokuserar på tillsammans med Barkarby, Flemingsberg, Kista-Sollentuna-Häggvik och Södertälje.
– Vi är glada för att vi har fått tydliga mål för en jämlik regional utveckling. Det är viktigt att vi har kunnat peka ut mål för hur vår region ska bli mer miljömässigt hållbar och jämlik. Kommunerna och landstinget måste tillsammans med medborgarna och företagen samarbeta och kan inte var och en lösa t.ex. klimatfrågan var och en för sig, säger Håkan Jörnehed (V) oppositionslandstingsråd.

connys_helsida
centrum_helsida2020
prima_helsida
2020_helsida
januari_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

prima_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
nrh
moderat_outsider_jan
connys
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider