moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlanda-Märsta en av regionala stadskärnorna

Stockholms läns landsting ha antagit en ny regional plan och i den finns mål som omfattar Sigtuna kommun.

I den regionala planen som antogs av Stockholms läns landsting tidigare i veckan vill man att kollektivtrafiken ska utvecklas både till och från Arlanda via Uppsala-Stockholm men även mellan Arlanda-Märsta.
– När Stockholm växer rekordsnabbt i mördande konkurrens från andra storstadsregioner så behöver vi politiskt ledarskap för att möta våra utmaningar. Det handlar om att få ner utsläppen, möta upp trängselkaoset och säkra ett ihållande och högt bostadsbyggande, säger Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd.

Planen kartlägger också bostadsbyggandet i länets kommuner fram till 2050 och där kommer Sigtuna att ha mellan 26 200 upp till 31 000 bostäder beroende på årlig byggtakt. Arlanda-Märsta ska också vara en av de regionala stadskärnorna som landstinget fokuserar på tillsammans med Barkarby, Flemingsberg, Kista-Sollentuna-Häggvik och Södertälje.
– Vi är glada för att vi har fått tydliga mål för en jämlik regional utveckling. Det är viktigt att vi har kunnat peka ut mål för hur vår region ska bli mer miljömässigt hållbar och jämlik. Kommunerna och landstinget måste tillsammans med medborgarna och företagen samarbeta och kan inte var och en lösa t.ex. klimatfrågan var och en för sig, säger Håkan Jörnehed (V) oppositionslandstingsråd.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

dack-helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

valsta-jul_helsida
connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
defacto_helsida
jul2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
dack-outsider
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider