moderat_jul_nyar
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlanda-Märsta en av regionala stadskärnorna

Stockholms läns landsting ha antagit en ny regional plan och i den finns mål som omfattar Sigtuna kommun.

I den regionala planen som antogs av Stockholms läns landsting tidigare i veckan vill man att kollektivtrafiken ska utvecklas både till och från Arlanda via Uppsala-Stockholm men även mellan Arlanda-Märsta.
– När Stockholm växer rekordsnabbt i mördande konkurrens från andra storstadsregioner så behöver vi politiskt ledarskap för att möta våra utmaningar. Det handlar om att få ner utsläppen, möta upp trängselkaoset och säkra ett ihållande och högt bostadsbyggande, säger Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd.

Planen kartlägger också bostadsbyggandet i länets kommuner fram till 2050 och där kommer Sigtuna att ha mellan 26 200 upp till 31 000 bostäder beroende på årlig byggtakt. Arlanda-Märsta ska också vara en av de regionala stadskärnorna som landstinget fokuserar på tillsammans med Barkarby, Flemingsberg, Kista-Sollentuna-Häggvik och Södertälje.
– Vi är glada för att vi har fått tydliga mål för en jämlik regional utveckling. Det är viktigt att vi har kunnat peka ut mål för hur vår region ska bli mer miljömässigt hållbar och jämlik. Kommunerna och landstinget måste tillsammans med medborgarna och företagen samarbeta och kan inte var och en lösa t.ex. klimatfrågan var och en för sig, säger Håkan Jörnehed (V) oppositionslandstingsråd.

happyhomes_2019

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

centrum_helsida2020
colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_outsider
connys
nrh