defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlanda-Märsta en av regionala stadskärnorna

Stockholms läns landsting ha antagit en ny regional plan och i den finns mål som omfattar Sigtuna kommun.

centrum_farsdag_artikel

I den regionala planen som antogs av Stockholms läns landsting tidigare i veckan vill man att kollektivtrafiken ska utvecklas både till och från Arlanda via Uppsala-Stockholm men även mellan Arlanda-Märsta.
– När Stockholm växer rekordsnabbt i mördande konkurrens från andra storstadsregioner så behöver vi politiskt ledarskap för att möta våra utmaningar. Det handlar om att få ner utsläppen, möta upp trängselkaoset och säkra ett ihållande och högt bostadsbyggande, säger Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd.

Planen kartlägger också bostadsbyggandet i länets kommuner fram till 2050 och där kommer Sigtuna att ha mellan 26 200 upp till 31 000 bostäder beroende på årlig byggtakt. Arlanda-Märsta ska också vara en av de regionala stadskärnorna som landstinget fokuserar på tillsammans med Barkarby, Flemingsberg, Kista-Sollentuna-Häggvik och Södertälje.
– Vi är glada för att vi har fått tydliga mål för en jämlik regional utveckling. Det är viktigt att vi har kunnat peka ut mål för hur vår region ska bli mer miljömässigt hållbar och jämlik. Kommunerna och landstinget måste tillsammans med medborgarna och företagen samarbeta och kan inte var och en lösa t.ex. klimatfrågan var och en för sig, säger Håkan Jörnehed (V) oppositionslandstingsråd.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
ica_oktober
happyhomes_2019
greeknighthelsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

defacto_mustach_helsida
centrum_farsdag
greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh