centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Arlanda-Märsta en av regionala stadskärnorna

Stockholms läns landsting ha antagit en ny regional plan och i den finns mål som omfattar Sigtuna kommun.

I den regionala planen som antogs av Stockholms läns landsting tidigare i veckan vill man att kollektivtrafiken ska utvecklas både till och från Arlanda via Uppsala-Stockholm men även mellan Arlanda-Märsta.
– När Stockholm växer rekordsnabbt i mördande konkurrens från andra storstadsregioner så behöver vi politiskt ledarskap för att möta våra utmaningar. Det handlar om att få ner utsläppen, möta upp trängselkaoset och säkra ett ihållande och högt bostadsbyggande, säger Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd.

Planen kartlägger också bostadsbyggandet i länets kommuner fram till 2050 och där kommer Sigtuna att ha mellan 26 200 upp till 31 000 bostäder beroende på årlig byggtakt. Arlanda-Märsta ska också vara en av de regionala stadskärnorna som landstinget fokuserar på tillsammans med Barkarby, Flemingsberg, Kista-Sollentuna-Häggvik och Södertälje.
– Vi är glada för att vi har fått tydliga mål för en jämlik regional utveckling. Det är viktigt att vi har kunnat peka ut mål för hur vår region ska bli mer miljömässigt hållbar och jämlik. Kommunerna och landstinget måste tillsammans med medborgarna och företagen samarbeta och kan inte var och en lösa t.ex. klimatfrågan var och en för sig, säger Håkan Jörnehed (V) oppositionslandstingsråd.

happy_homes_mars
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

marina_helsida
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

defacto_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

2020_helsida
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
swedol_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider