stationshusen_pan
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Arlanda fick hållbarhetspris

Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Airport Council International Europe har utsett Arlanda till ECO-Innovation Airport of the Year, det är ett pris som Arlanda tilldelats i konkurrens med flera av de europeiska flygplatserna.
– Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet. Vi har fantastiska medarbetare, som tack vare ett stort engagemang, ett långsiktigt och målmedvetet arbete, kryddat med en stark drivkraft att söka innovativa lösningar, lyckats nå ett högt uppsatt hållbarhetsmål som sattes tio år tidigare och som vid den tidpunkten tycktes vara ouppnåeligt, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Redan i slutet av 2020 blev Swedavia en av de första flygplatsoperatörerna i världen som nådde målet om fossilfri verksamhet, där Arlanda och nio andra flygplatser inkluderades. Andra insatser är att flygplatserna drivs med förnybar el och värme/kyla, reservkraft går på förnybart bränsle samt att i fordonsflottan så är det bara eldrift eller förnybara bränslen.
– Swedavia vill vara en drivande part i flygets omställning, som är helt nödvändig för det framtida flygresandet. Att vi nu ännu en gång uppmärksammas internationellt för vårt målmedvetna omställningsarbete i form av att vår största flygplats Arlanda prisas internationellt av ACI, är ett kvitto på att vi är världsledande i att driva och utveckla hållbara flygplatser. Vi fortsätter nu vårt arbete med att stötta flygets klimatsomställning, bland annat genom våra satsningar på bioflygbränsle och eflygsinfrastruktur, säger Jonas Abrahamsson.

julmarknad_helsida
dack-helsida
mp_host_helsida
jul2021
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
connys
swedol_outsider
mp-outsider