moderaterna_panorama
Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen med en egen dag om Arlandas utvecklingFoto: Region Gotland/Malin Ericsson

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tisdagen 5 juli ska Sigtuna kommun ha en dag i Almedalen med fokus på Arlanda. Man kommer ha olika programpunkter och seminarier. Bland annat besöker Märta Stenevi (MP) Hansaplatsen där Sigtuna finns. Per Taube har bjudits in tillsammans med andra aktörer kring Arlandas näringsliv och bostadsutveckling för att debattera hur en stad i staden kan utvecklas. Dagen avslutas med seminarium kring Arlandas framtid som globalt nav eller nytt Bromma.
– Som Sveriges största arbetsplats skapar själva flygplatsen jobb för invånarna och det påverkar även etableringen av företag i resten av kommunen. Dessa jobb är grunden för att kommunen ska kunna leverera välfärd till invånarna. Arlanda påverkar också i hög grad den fysiska planeringen där bostadsbyggande, vägar, järnvägar, kollektivtrafik och så vidare är beroende av flygplatsens utveckling, uppger Olov Holst.

mp_helsida_april

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

defacto_helsida
2020_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
ewas_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
marina_outsider