defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Arlanda höjer beredskapen

Med anledning av attacken i Stockholm har Arlanda höjt beredskapen: - Vi har gått upp i stabsläge och anledningen till det är att för att vi vill ha en operativ beredskap för att följa utvecklingen på den här händelsen, säger Anders Porleius, presschef på Swedavia.

centrum_artikel

Flygtrafiken går som vanligt men det är problem med kollektivtrafiken för att koma till och från Arlanda. Med anledning av attacken har man förstärkt närvaron med vakter och poliser.
– Vi kommenterar inte säkerhetsfrågor, säger Anders Porleius, presschef på Swedavia.

Som resenär kommer man uppleva en ökad synlighet, på twitter har det skrivits att stämningen är dämpad på Arlanda.
– Vi har ett stabsläge som gäller Arlanda och Bromma flygplats. Det handlar om att när vi går upp i stabsläge så har vi en operativ beredskap och närvaro på bägge flygplatser och om läget förändras att agera i olika frågor, fortsätter Porleius.

2020_helsida
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

sigtunastad_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider