defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Arlanda höjer beredskapen

Med anledning av attacken i Stockholm har Arlanda höjt beredskapen: - Vi har gått upp i stabsläge och anledningen till det är att för att vi vill ha en operativ beredskap för att följa utvecklingen på den här händelsen, säger Anders Porleius, presschef på Swedavia.

Flygtrafiken går som vanligt men det är problem med kollektivtrafiken för att koma till och från Arlanda. Med anledning av attacken har man förstärkt närvaron med vakter och poliser.
– Vi kommenterar inte säkerhetsfrågor, säger Anders Porleius, presschef på Swedavia.

Som resenär kommer man uppleva en ökad synlighet, på twitter har det skrivits att stämningen är dämpad på Arlanda.
– Vi har ett stabsläge som gäller Arlanda och Bromma flygplats. Det handlar om att när vi går upp i stabsläge så har vi en operativ beredskap och närvaro på bägge flygplatser och om läget förändras att agera i olika frågor, fortsätter Porleius.

fme_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

dackskiftarna_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

ica_oktober
happyhomes_2019
defacto_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

nrh
connys
colorama_april2
defacto_outsider