moderat_jul_nyar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Arlanda höjer beredskapen

Med anledning av attacken i Stockholm har Arlanda höjt beredskapen: - Vi har gått upp i stabsläge och anledningen till det är att för att vi vill ha en operativ beredskap för att följa utvecklingen på den här händelsen, säger Anders Porleius, presschef på Swedavia.

Flygtrafiken går som vanligt men det är problem med kollektivtrafiken för att koma till och från Arlanda. Med anledning av attacken har man förstärkt närvaron med vakter och poliser.
– Vi kommenterar inte säkerhetsfrågor, säger Anders Porleius, presschef på Swedavia.

Som resenär kommer man uppleva en ökad synlighet, på twitter har det skrivits att stämningen är dämpad på Arlanda.
– Vi har ett stabsläge som gäller Arlanda och Bromma flygplats. Det handlar om att när vi går upp i stabsläge så har vi en operativ beredskap och närvaro på bägge flygplatser och om läget förändras att agera i olika frågor, fortsätter Porleius.

teatergrillen_helsida

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

colorama_jul
defacto_helsida
happyhomes_2019
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_outsider
nrh
connys