defacto_pan2020
Ett öde Arlanda under januariFoto: Swedavia/Maria Moustakakis

Arlanda har tappat nio av tio resenärer

Arlanda har under januari tappat nästan 9 av 10 resenärer.

centrum_artikel

Bara 226 000 reste via Arlanda i januari, det är en nedgång med 86 procent jämfört med förra året då 1,8 miljoner reste via Arlanda. Inrikesresandet har minskat med 86 procent till 120 000 jämfört med förra året då 857 000 flög inrikes. Totalt på Swedabias samtliga flygplatser har 342 000 resenärer rest.
– – Januari är den elfte månaden i rad med en kraftigt negativ påverkan av pandemin på flygresandet, som fortfarande är på historiskt låga nivåer. Smittspridningen och reserestriktioner har återigen ökat både i Sverige och vår omvärld, vilket medför en ny nedåtgående trend för flygresandet i början av året, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson tror att efterfrågan på flygresor kommer att vara fortsatt kraftigt begränsad under de kommande månaderna:
– De vaccininsatser som nu genomförs är helt avgörande för att världen ska öppna upp igen, men också för en återhämtning av flygresandet och vår möjlighet till att mötas och träffas igen.

sigtunastad_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider