moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Arlanda förbereder för fler resenärer

I januari var det 773 000 som reste via Arlanda, en minskning med 59 procent jämfört med för tre år sedan.

Flygresandet på Swedavias samtliga tio flygplatser uppgick till 1,1 miljoner vilket innebär att man är 61 procent under siffrorna för 2019, före pandemin. Flygets återhämtning uppges ha mattats av under januari men jämfört med förra året var ökningen 224 procent.
– Under årets första månad var flygresandet kraftigt påverkat av reserestriktioner på grund av pandemin och Omikrons spridning. Men när restriktionerna nu hävs runt om i Europa, räknar vi nu med att återhämtningen tar förnyad fart och förväntar oss att kunna välkomna fler resenärer på våra flygplatser under sport- och påsklovet och inte minst till sommaren, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Swedavia förbereder sig nu för att kunna ta emot fler resenärer både på Arlanda och resterande svenska flygplatser. Restriktioner släpps inte bara i Sverige utan andra länder:
– Det är i detta sammanhang mycket glädjande att flera av våra flygbolag fortsätter att satsa vidare på en stärkt tillgänglighet med nya linjer och ny trafik vid våra flygplatser, säger Jonas Abrahamsson.

liber_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

marinan_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_helsida_april
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
ewas_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
connys
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
nrh
marina_outsider
swedol_outsider