moderat_sommar
Foto: Pressbild/Swedavia

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

centrum_artikel

I sommar startar Japans största 5-stjärniga bolag All Nippon Airlines en linje mellan Arlanda-Tokyo Haneda. Haneda är Japans största flygplats med 87 miljoner resenärer om året.
– Vi ser en allt större efterfrågan på resor till Japan. ANA ökar nu antalet internationella flyglinjer samtidigt som Tokyo Haneda expanderar för att anpassa sig till den växande marknaden för inkommande japansk turism. Den nya direktlinjen kommer att göra resandet smidigare passagerare som flyger direkt till Japan och enkelt kan transferera genom vår ”dual-hub”-strategi, säger Seiichi Takahashi, Senior Vice President för ANA.

Enligt ett pressmeddelande från Swedavia jat antalet resenärer mellan Stockholm och Tokyo ökat med 50 procent under det senaste året. Behovet av en direktlinje uppges finnas med det växande affärsutbytet mellan länderna och ett stort antal turister som reser. Japan rankas också som Sveriges största exportmarknad i Asien efter Kina med över 150 svenska bolag som är etablerade i Japan. Över 160 japanska bolag finns den etablerade i Sverige.

Rutten blir skandinavisens snabbaste till Japan helt utan mellanlandningar. Även frakten kommer att gynnas av de snabbare godstransporterna.

brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
connys_helsida
2020_helsida
nrh
studeravidare_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
ridskola_2020_outsider