centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild/Swedavia

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

centrum_jul_artikel

I sommar startar Japans största 5-stjärniga bolag All Nippon Airlines en linje mellan Arlanda-Tokyo Haneda. Haneda är Japans största flygplats med 87 miljoner resenärer om året.
– Vi ser en allt större efterfrågan på resor till Japan. ANA ökar nu antalet internationella flyglinjer samtidigt som Tokyo Haneda expanderar för att anpassa sig till den växande marknaden för inkommande japansk turism. Den nya direktlinjen kommer att göra resandet smidigare passagerare som flyger direkt till Japan och enkelt kan transferera genom vår ”dual-hub”-strategi, säger Seiichi Takahashi, Senior Vice President för ANA.

Enligt ett pressmeddelande från Swedavia jat antalet resenärer mellan Stockholm och Tokyo ökat med 50 procent under det senaste året. Behovet av en direktlinje uppges finnas med det växande affärsutbytet mellan länderna och ett stort antal turister som reser. Japan rankas också som Sveriges största exportmarknad i Asien efter Kina med över 150 svenska bolag som är etablerade i Japan. Över 160 japanska bolag finns den etablerade i Sverige.

Rutten blir skandinavisens snabbaste till Japan helt utan mellanlandningar. Även frakten kommer att gynnas av de snabbare godstransporterna.

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

trainingpartner_jobb_helsida

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

fme_oktober
centrum_jul_helsida

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

colorama_jul
julbord_helsida

Arlandabanan fyller tjugo år

Näringsliv I år firar Arlandabanan tjugo år: - Arlandabanan är än idag Sveriges enda renodlade OPS-lösning, där privata aktörer stått för hela risken med bygget mot att få driva verksamheten under ett visst antal år, fortsätter Magnus Zetterberg, VD Arlanda Express.

sigtunavatten_standard

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

ica_oktober
greeknighthelsida

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

happyhomes_2019

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

julbord
connys
nrh
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider