arlandagolf_pan_aug
Foto: Pressbild/Swedavia

Arlanda erbjuder biobränsle

Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

marstakalaset_artikel

Statliga flygplatsbolaget Swedavia kommer att från 5:e juni och några dagar framåt att ha biobränsle i tankarna. Sedan 2016 har Swedavia köpt in biobränsle motsvarande den mängd bränsle som förbrukas i samband med bolagets tjänsteresor, ca 450 ton. Kommande leverans av biobränsle består av använd frityrolja som finska producenten Näste framställt.

Satsningen på biobränsle är en de av Swedavia strategi som syftar till att allt flygbränsle som tankas vid Swedavias flygplatser ska vara fossilfri till 2025.
– Att flyga på ett hållbart sätt är möjligt redan idag tack vare bioflygbränslet. Men mängderna som produceras är alldeles för små och bränslet för dyrt. Därför behövs satsningar på storskalig biobränsleproduktion och väl fungerande styrmedel som kan driva på den nödvändiga omställningen till ett fossilfritt flyg, berättar Jonas Abrahamsson, koncernchef och VD på Swedavia.

arlanda_golf_juli
colorama_april2
defacto_helsida
sommar_centrum
happyhomes_2019
sommar
marstakalas_helsida

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
colorama_april
nrh