moderat_sommar
Foto: Pressbild/Swedavia

Arlanda erbjuder biobränsle

Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

centrum_artikel

Statliga flygplatsbolaget Swedavia kommer att från 5:e juni och några dagar framåt att ha biobränsle i tankarna. Sedan 2016 har Swedavia köpt in biobränsle motsvarande den mängd bränsle som förbrukas i samband med bolagets tjänsteresor, ca 450 ton. Kommande leverans av biobränsle består av använd frityrolja som finska producenten Näste framställt.

Satsningen på biobränsle är en de av Swedavia strategi som syftar till att allt flygbränsle som tankas vid Swedavias flygplatser ska vara fossilfri till 2025.
– Att flyga på ett hållbart sätt är möjligt redan idag tack vare bioflygbränslet. Men mängderna som produceras är alldeles för små och bränslet för dyrt. Därför behövs satsningar på storskalig biobränsleproduktion och väl fungerande styrmedel som kan driva på den nödvändiga omställningen till ett fossilfritt flyg, berättar Jonas Abrahamsson, koncernchef och VD på Swedavia.

brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

speedy_helsida
marina_helsida
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider