panorama_centrum
Foto: Pressbild

Arkitekttävling utlyses för nya Kulturcentret

Ett nytt aktivitetscenter ska upprättas i Valsta och för att byggnaden ska bli något extra så anordnas en arkitekttävling.

Sigtuna kommun bjuder in till arkitekttävling för att utforma det nya aktivitetscentret. Förslaget ska utöver själva centret innehålla kommersiella ytor för exempelvis lekland, e-sport eller klättercenter, ett café, hantverksverkstad där föreningar i skapandeprocessen kan inrymmas, lokaler för dans och musik, mediastudio för inspelning av musik, podcast och video, möteslokaler samt kommunens kontaktcenter.
– Vi har tagit fasta på våra invånares önskemål och behov och utifrån det tagit fram en inriktning för centrets verksamhetsinnehåll, syfte och målgrupp. En delegation med såväl tjänstepersoner som politiker har också varit på studiebesök i Järfälla, Nacka och Linköping för att inhämta erfarenheter och inspiration från deras kultur- och aktivitetshus, berättar Birgitta Pettersson, kommundirektör

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

liber_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

mp_helsida_april

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022