bovard_sh
SSHL:s lärare Stefan Eriksson i samband med att han fick beskedet för några veckor sedan. Foto: Facebook/SSHL

Årets pedagoger prisades

I samband med fullmäktige i torsdags prisades de sex pedagogerna som utsetts till Årets pedagoger 2017.

banner_juni_artikel

Sex pedagoger uppmärksammades med blomma, diplom och 40 000 kronor att dela på för kompetensutveckling i samband med kommunfullmäktige i torsdags. De sex var följande; Rasa El Mahdi (Edda förskola), Ing-Mari Strid (Edda förskola), Marie Lyckebäck (S:ta Gertruds skola), Jessica Fjäll (Tingvallaskolan), Asstrid Claesson (Arlandagymnasiet, risk- och räddning), Stefan Eriksson (SSHL).

Vem som helst med koppling till skola eller förskola kan nominera en pedagog till priset, det kan vara kollega, elev eller förälder. Med priset vill Sigtuna kommun uppmuntra och premiera gott pedagogiskt arbete och lyfta fram goda exempel.
– Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun. De spelar en viktig roll för utveckling och lärande i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi uppmärksammar dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

happyhomes_2019

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

fme_helsida
oppning_helsida
defacto_helsida
midsommar_valsta_helsida
banner_juni_helsida
sbrf_helsida
colorama_april2
ica_valsta_choklad

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

colorama_april
sbrf_outsider
sh_bovard_out
nrh
midsommar_valsta_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
oppning_outsider
connys
fme_outsider