panorama_centrum
Per Taube och Erik AnderssonFoto: Pressbild

Årets Företagare och Årets Unga Företagare utsedda

Per Taube utses till Årets Företagare i Sigtuna kommun och Erik Andersson till Årets Unga företagare.

I sedvanlig ordning har Företagarna i Sigtuna kommun utsett Årets Företagare och även Årets Unga Företagare. Entreprenören Per Taube, Gelba, som utvecklar Steninge slottsby och Arlandastad, utses till Årets Företagare. I juryn sitter bland annat kommundirektören Birgitta Pettersson.
– I år har vi fått in väldigt många nomineringar på duktiga företagare så juryarbetet har varit både roligt och spännande säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Juryns motivering för att utse Per Taube lyder ”Genom att satsa när andra tvekar ser Per oanade möjligheter. Under tre decennier har det skapat nya stadsdelar, besöksmål och mängder av arbetstillfällen vilket gjort Per till en förebild i hela Sigtuna och Arlandaområdet. Genom att lyfta fram medarbetare och skapa starka team har visionerna blivit till verklighet, och Per är en mästare på att skapa nätverk till gagn för alla parter.”

Till Årets Unga Företagare har Erik Andersson på Emtek AB utsetts. Erik får priset för att han gått från fast anställning till egen företagare under pandemin och fokuserat på hållbarhet och kvalitet i en bransch där det råder stor konkurrens och samtidigt gjort ett positivt resultat. Emtek AB är verksamt inom projektering av byggprojekt av olika slag, de flesta inom bostadssektorn. Erik har varit med om att projektera tusentals bostäder enligt Emteks hemsida.

2020_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

nationaldag_helsida
logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

retro_helsida
defacto_helsida
liber_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
nrh
swedol_outsider
nationaldag_out
connys
outsider
mp_outsider2022
retro_outsider