moderaterna_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Arbetsmiljöverket utreder gisslansituationen

Arbetsmiljöverket kommer utreda gisslansituationen som utspelade sig på Migrationsverket förra veckan.

märsta.nu var först med att rapportera om att en anställd på Migrationsverket togs som gisslan av förvarsintagna. Nu bekräftas även uppgiften om att den anställde ska ha hotats med något vasst föremål mot halsen enligt anmälan till Arbetsmiljöverket. Enligt anmälan så så har medarbetaren misshandlats med slag över hela kroppen, axeln har gått ur led, smärta i kropp och rygg. Polisen anlände till Migrationsverket efter 20 minuter och situationen lugnade ned sig. Två män greps men Arbetsmiljöverket vill ha en utredning där det framgår hur man ska förebygga hot och våld mot personal bland annat.

2020_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
connys