moderaterna_riksdag
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten uppe i tolv procent

Arbetslösheten i kommunen är nu uppe i tolv procent.

centrum_artikel

3145 personer av 26 208 arbetsföra är arbetslösa enligt Newsworthy. Det innebär tolv procent av den arbetsföra befolkningen. Det är den högsta arbetslösheten i kommunen sedan i juli 2014. Arbetslösheten ökar för 17:e månaden i följd.

Dock är det en uppgång i samtliga av länets kommuner men störst är den i Sigtuna enligt Newsworthy, jämfört ed förra året är ökningen 4,5 procent. De utlandsfödda står för största delen av arbetslösheten, var femte utlandsfödd är arbetslös och drygt 2100 av samtliga arbetslösa var utlandsfödda. Även ungdomsarbetslösheten går upp, nu är den på 14,8 procent, motsvarande 490 personer. Länets högsta arbetslöshet finns i Södertälje med 13,8 procent, därefter Botkyrka 13,6 och Sigtuna 12. Även grannkommunen Väsby har en ökning av arbetslösheten, 10,2 procent är arbetslösa där, en ökning med 2,8 procent.

centrum_helsida2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_host_helsida
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida
dack-helsida
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

flygskola_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
flygskolan_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider