moderaterna_riksdag
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten sjunker för första gången på över två år

För första gången på över två år sjunker nu arbetslösheten i kommunen och är nu 11 procent.

centrum_artikel

Under juni var arbetslösheten bland kommuninvånarna 11 procent vilket är en minskning med 0,5 procentenheter sedan förra året i juni. Sett till antalet invånare mellan 16-64 år var det 2892 personer enligt Newsworthy. 27 månader i rad har arbetslösheten ökat i kommunen fram till föregående månad. Som mest var arbetslösheten uppe i strax över 12 procent.

Även bland utrikesfödda minskar arbetslösheten ner til 18 procent vilket innebär att cirka var femte utrikesfödd kommuninvånare är arbetslös, det är en minskning med 0,6 procentenheter. Bland ungdomar mellan 16-24 år är minskningen hela tre procentenheter till 11,1 procent. Minskning av arbetslösheten är generell i samtliga länets kommuner och i 282 av 290 kommuner i hela landet.

mp_host_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
flygskola_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

julmarknad_helsida
dack-helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
julmarknad_outsider
nrh
mp-outsider
swedol_outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider