center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten på väg ner

Arbetslösheten sjunker en aning i kommunen men är fortfarande en av de högsta i länet.

centrum_artikel

Arbetslösheten i kommunen är på väg ner en aning, den senaste månaden var det en nedgång på cirka 0,6 procentenheter enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Jämfört med förra året är uppgången i maj 0,9 procentenheter. 2991 kommuninvånare r arbetslösa i åldern 16-64 år. Det är även 27:e månaden i följd som arbetslösheten ökar och jämfört med två år sedan är uppgången 4,4 procentenheter.

Nästan var femte utlandsfödd är arbetslös i kommunen, dock sjunker ungdomsarbetslösheten med 1 procentenhet till 10,9 procent vilket är första gången på 25 månader som ungdomsarbetslösheten minskar.

Länets högsta arbetslöshet Botkyrka med 12,8 procent följt avSödertälje med 12,6. Därefter är det Sigtuna med 11,4. I Väsby är arbetslösheten 9 procent. Lägst arbetslöshet finns i Täby med 4,1 procent. Länssnittet är 7,6 procent.

centrum_helsida2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

flygskola_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
defacto_helsida
2020_helsida
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
swedol_outsider
flygskolan_outsider
oppethus_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
mp-outsider
julmarknad_outsider
dack-outsider