center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten ökade mest i Sigtuna

Arbetslösheten ökade i 283 av 290 kommuner men allra mest i Sigtuna kommun enligt en rapport från Ekonomifakta.

centrum_artikel

Arbetslösheten i kommunen ökade från 7,5 procent till 10,7 procent enligt Ekonomifakta som utgår från andelen av den registrerade arbetskraften mellan 16-64 år som är öppet arbetslösa eller sökande i program med aktivitetsstöd. Siffrorna skiljer sig från arbetslöshetssiffrorna från Newsworthy som märsta.nu tidigare rapporterat om. Detta då Newsworthy i sina rapporter utgår från samtliga invånare mellan 16-64 år. Den siffran ligger kring 12 procent de senaste månaderna.

Enligt Ekonomifakta är Sigtuna hårt drabbat av pandemin eftersom näringslivet är tätt knutet till Arlanda. Mötesbranschen samt stor del av jobben kopplade till Arlanda har i stort sett försvunnit på ett år. Landets högsta arbetslöshet finns dock i Malmö med drygt 15 procent. Sigtuna har den tredje högsta arbetslösheten i länet efter Södertälje och Botkyrka som båda ligger över 12 procent.

dack-helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
centrum_helsida2020
flygskola_helsida
mp_host_helsida
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
dack-outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out