defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten ökade mest i Sigtuna

Arbetslösheten ökade i 283 av 290 kommuner men allra mest i Sigtuna kommun enligt en rapport från Ekonomifakta.

centrum_artikel

Arbetslösheten i kommunen ökade från 7,5 procent till 10,7 procent enligt Ekonomifakta som utgår från andelen av den registrerade arbetskraften mellan 16-64 år som är öppet arbetslösa eller sökande i program med aktivitetsstöd. Siffrorna skiljer sig från arbetslöshetssiffrorna från Newsworthy som märsta.nu tidigare rapporterat om. Detta då Newsworthy i sina rapporter utgår från samtliga invånare mellan 16-64 år. Den siffran ligger kring 12 procent de senaste månaderna.

Enligt Ekonomifakta är Sigtuna hårt drabbat av pandemin eftersom näringslivet är tätt knutet till Arlanda. Mötesbranschen samt stor del av jobben kopplade till Arlanda har i stort sett försvunnit på ett år. Landets högsta arbetslöshet finns dock i Malmö med drygt 15 procent. Sigtuna har den tredje högsta arbetslösheten i länet efter Södertälje och Botkyrka som båda ligger över 12 procent.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
connys_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider