defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nu över tolv procent

Arbetslösheten i kommunen fortsätter öka och är nu över 12 procent.

centrum_artikel

I augusti var arbetslösheten uppe å 12,1 procent för Sigtuna kommun uppger Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror. Skillnaden är +4,3 jämfört med förra året. Sett till antalet personer är det nästan 3200 som är arbetslösa av 26 421 i åldern 16-64. Under coronapandemin har arbetslösheten gått upp från 7 procent till 12,1. Siffran är den högsta i kommunen sedan 2014.

Dock är det inte bara i Sigtuna som arbetslösheten ökar utan det gäller länets samtliga 26 kommuner, ökningen är störst i Sigtuna och länssnittet är på 8,8 procent.

Av det totala antalet arbetslösa är drygt 2 av 3 utlandsfödd, arbetslösheten bland utlandsfödda är nästan uppe i 20 procent. För ungdomarna var det 14,8 procents arbetslöshet, 411 ungdomar var arbetslösa mellan 18-24 år. Bara Botkyrka och Södertälje har högre arbetslöshet än Sigtuna kommun, grannkommunen Väsby har 10,1 procent, Bra 9,1 och Vallentuna låga 5 procent.

rentawreck_helsida
connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
connys