center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nu över tolv procent

Arbetslösheten i kommunen fortsätter öka och är nu över 12 procent.

centrum_artikel

I augusti var arbetslösheten uppe å 12,1 procent för Sigtuna kommun uppger Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror. Skillnaden är +4,3 jämfört med förra året. Sett till antalet personer är det nästan 3200 som är arbetslösa av 26 421 i åldern 16-64. Under coronapandemin har arbetslösheten gått upp från 7 procent till 12,1. Siffran är den högsta i kommunen sedan 2014.

Dock är det inte bara i Sigtuna som arbetslösheten ökar utan det gäller länets samtliga 26 kommuner, ökningen är störst i Sigtuna och länssnittet är på 8,8 procent.

Av det totala antalet arbetslösa är drygt 2 av 3 utlandsfödd, arbetslösheten bland utlandsfödda är nästan uppe i 20 procent. För ungdomarna var det 14,8 procents arbetslöshet, 411 ungdomar var arbetslösa mellan 18-24 år. Bara Botkyrka och Södertälje har högre arbetslöshet än Sigtuna kommun, grannkommunen Väsby har 10,1 procent, Bra 9,1 och Vallentuna låga 5 procent.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

julmarknad_helsida
koppar_helsida
dack-helsida
happyhomes_sommar2020
flygskola_helsida
connys_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

mp_host_helsida
jul2021
oppethus_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
flygskolan_outsider
jul_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
oppethus_outsider
koppar_outsider
julmarknad_outsider