defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nästan åtta procent

Arbetslösheten ökade stora delar av länet i december, men i Sigtuna var den allra störst och nästan 8 procent av den arbetsföra befolkningen är arbetslös.

Sigtuna kommuns totala arbetslöshet för december rapporterades in på 7,9 procent enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Arbetslösheten ökade förvisso i 23 av 26 kommuner men i Sigtuna var ökningen allra störst av samtliga kommuner.

Ökningen är nästan en procent (0,9), vilket innebär att 1935 personer mellan 16-64 år är arbetslösa, en ökning med 284 personer jämfört med december 2018. Bland utlandsfödda är arbetslösheten hela 14,9 procent, en ökning sedan i juni med 1,3 procentenheter.

Länets högsta arbetslöshet finns i Södertälje med 11,3 procent, därefter Botkyrka med 10,8, därefter är det Järfälla med 8,1 procent och fyra är Sigtuna med 7,9 procent. Lägsta siffran finns i Danderyd med 3,5 procent. I grannkommunerna har Väsby enarbetslöshet på 7,5 procent och Upplands-Bro 7,3. Vallentuna har en av länets lägsta med 3,6 procent.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

happyhomes_50
oppethus_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
nrh
connys
teatergrillen_outsider