defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nästan åtta procent

Arbetslösheten ökade stora delar av länet i december, men i Sigtuna var den allra störst och nästan 8 procent av den arbetsföra befolkningen är arbetslös.

centrum_artikel

Sigtuna kommuns totala arbetslöshet för december rapporterades in på 7,9 procent enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Arbetslösheten ökade förvisso i 23 av 26 kommuner men i Sigtuna var ökningen allra störst av samtliga kommuner.

Ökningen är nästan en procent (0,9), vilket innebär att 1935 personer mellan 16-64 år är arbetslösa, en ökning med 284 personer jämfört med december 2018. Bland utlandsfödda är arbetslösheten hela 14,9 procent, en ökning sedan i juni med 1,3 procentenheter.

Länets högsta arbetslöshet finns i Södertälje med 11,3 procent, därefter Botkyrka med 10,8, därefter är det Järfälla med 8,1 procent och fyra är Sigtuna med 7,9 procent. Lägsta siffran finns i Danderyd med 3,5 procent. I grannkommunerna har Väsby enarbetslöshet på 7,5 procent och Upplands-Bro 7,3. Vallentuna har en av länets lägsta med 3,6 procent.

connys_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

happyhomes_sommar2020
prima_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

januari_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

meko_helsida
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
prima_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider