defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nästan åtta procent

Arbetslösheten ökade stora delar av länet i december, men i Sigtuna var den allra störst och nästan 8 procent av den arbetsföra befolkningen är arbetslös.

centrum_artikel

Sigtuna kommuns totala arbetslöshet för december rapporterades in på 7,9 procent enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Arbetslösheten ökade förvisso i 23 av 26 kommuner men i Sigtuna var ökningen allra störst av samtliga kommuner.

Ökningen är nästan en procent (0,9), vilket innebär att 1935 personer mellan 16-64 år är arbetslösa, en ökning med 284 personer jämfört med december 2018. Bland utlandsfödda är arbetslösheten hela 14,9 procent, en ökning sedan i juni med 1,3 procentenheter.

Länets högsta arbetslöshet finns i Södertälje med 11,3 procent, därefter Botkyrka med 10,8, därefter är det Järfälla med 8,1 procent och fyra är Sigtuna med 7,9 procent. Lägsta siffran finns i Danderyd med 3,5 procent. I grannkommunerna har Väsby enarbetslöshet på 7,5 procent och Upplands-Bro 7,3. Vallentuna har en av länets lägsta med 3,6 procent.

sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

happyhomes_sommar2020

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
connys
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider