centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nästan åtta procent

Arbetslösheten ökade stora delar av länet i december, men i Sigtuna var den allra störst och nästan 8 procent av den arbetsföra befolkningen är arbetslös.

centrum_artikel

Sigtuna kommuns totala arbetslöshet för december rapporterades in på 7,9 procent enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Arbetslösheten ökade förvisso i 23 av 26 kommuner men i Sigtuna var ökningen allra störst av samtliga kommuner.

Ökningen är nästan en procent (0,9), vilket innebär att 1935 personer mellan 16-64 år är arbetslösa, en ökning med 284 personer jämfört med december 2018. Bland utlandsfödda är arbetslösheten hela 14,9 procent, en ökning sedan i juni med 1,3 procentenheter.

Länets högsta arbetslöshet finns i Södertälje med 11,3 procent, därefter Botkyrka med 10,8, därefter är det Järfälla med 8,1 procent och fyra är Sigtuna med 7,9 procent. Lägsta siffran finns i Danderyd med 3,5 procent. I grannkommunerna har Väsby enarbetslöshet på 7,5 procent och Upplands-Bro 7,3. Vallentuna har en av länets lägsta med 3,6 procent.

studeravidare_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
stottasigtuna_helsida
speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
valvet_helsida
connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
sommarlov_helsida
speedy_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
valvet_outsider
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
swedol_outsider