centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Arbetslösheten nära åtta procent

Arbetslösheten i kommunen har nått den högsta nivån på sex år enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

Arbetslösheten i kommunen har gått upp till 7,9 procent i september, det är 1,1 procent högre än samma månad förra året. 1948 personer ar inskrivna som arbetssökande på Arbetesförmedlingen. Det är även sjunde månaden i följd som arbetslösheten stiger enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror.

Uppgången av arbetslösheten konstateras i 15 av länets 26 kommuner, men den största ökningen finns i Sigtuna som sedan tidigare har högre arbetslöshet än länssnittet, 6,0 procent. Även i grannkommunen Väsby stiger arbetslösheten med 1,1 procent till 7,6 procent.

Lägsta arbetslösheten finns på Ekerö med 3,2 procent. Högst är det i Södertälje med 10,8 procent. För att Sigtuna ska komma ner på samma nivå som Ekerö krävs att 1159 personer sysselsätts.

Bland utrikesfödda är arbetslösheten hela 14,9 procent, motsvarande 1421 personer. 1,1 procents ökning jämfört med förra året. Länssnittet för utrikesfödda är 13,2 procent. Högst arbetslösheten bland utrikesfödda finns i Södertälje där nästan var femte utrikesfödda är arbetslös. Sigtuna är fyra på länslistan, 0,1 procent högre än Väsby.

Ungdomsarbetslösheten ligger på 7,3 procent, en uppgång med 0,7 procent och ökning med 20 personer på ett års sikt.

studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
kcbygg_helsida
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
nrh