panorama_centrum
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten minskade kraftigt

Arbetslösheten fortsätter sjunka kraftigt igen och är nu nere på 9,4 procent.

För elfte månaden i följd minskar arbetslösheten i kommunen och är nu nere på 9,4 procent enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Jämfört med april förra året är det en nedgång med 2,2 procentenheter. Sigtuna ligger dock över länssnittet men här har arbetsmarknaden varit hårt drabbad av pandemin på grund av arlandarelaterade jobb.
Andelen utrikesfödda i kommunen utan arbete är 16,1 procent, en hög siffra men lägre än på andra håll i länet. Ungdomsarbetslösheten var 9,9 procent vilket är en minskning med 1,2 procentenheter jämfört med förra året i april, ungdomsarbetslösheten i kommunen är högre än i andra stockholmskommuner.
Per förra veckan fanns 404 lediga jobb hos Platsbanken. 25 procent av dessa är inom lager och terminal, samt att det efterfrågas ramppersonal, väktare och ordningsvakter.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider