moderaterna_riksdag
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten kvar på tolv procent

Arbetslösheten i kommunen ligger kvar på 12,0 procent.

centrum_artikel

Arbetslösheten har under hösten stabiliserats kring 12 procent, den senaste siffran för november visar 12,0 procent. Det är dock 3,8 procentenheter högre än samma månad förra året. Totalt är det 3148 personer mellan 16-64 år som är arbetslösa i kommunen. Arbetslösheten ökar för 21 månaden i följs i Sigtuna kommun. Under pandemin har arbetslösheten ökat kraftigt, från ca 9 till 12 procent.

Men det är inte bara i Sigtuna som arbetslösheten ökar, i hela landet är det en ökning i 257 kommuner, dock är ökningen i Stockholm högst i just Sigtuna kommun. Länets högsta arbetslöshet finns i Södertälje med 13,4 procent, därefter Botkyrka 13,2 procent.

oppethus_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_host_helsida
2020_helsida
dack-helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
flygskola_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
nrh
centrum_sommar_out
oppethus_outsider
dack-outsider