moderaterna_riksdag
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten kvar över tolv procent

Arbetslösheten i kommunen ökar för igen, nu för 20:e månaden i rad.

centrum_artikel

Arbetslösheten i oktober sjönk med 0,1 procentenheter jämfört med september. Dock är det en klar ökning jämfört med förra året. Nu är 12,1 procent arbetslösa i kommunen. Det är främst bland utrikesfödda som arbetslösheten är hög, nästan var femte utrikesfödd var utan jobb. Ungdomsarbetslösheten ökade med 5,3 procent i oktober till 13,4 procent. Bara Södertälje och Botkyrka har högre arbetslöshetssiffror i hela länet. När det gäller utrikesfödda har Sigtuna kommun den näst högsta siffran, Södertälje har högre med 21,2 procent. Sedan februari 2019 har arbetslösheten gått upp från 7,0 procent till dagens nivåer.

connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
julmarknad_helsida
oppethus_helsida
helsida_var2021
flygskola_helsida
2020_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
nrh
flygskolan_outsider