center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten kvar kring 12 procent

Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och är kvar på strax över tolv procent.

centrum_artikel

Jämfört med förra året i december har arbetslösheten i kommunen ökat med 4,2 procent visar siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att nästan 3200 personer i kommunen är arbetslösa av 26 322 i arbetsför ålder mellan 16-64 år. Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och var innan pandemin kring 7 procent.

Länets lägsta arbetslöshet finns i grannkommunen Vallentuna, men Sigtuna har en stor del ar arbetsplatserna kopplade till Arlanda samt hotell- och konferensnäring. Bland utrikesfödda är nästan var femte arbetslös och 12,6 procent av de ungdomarna mellan 18-24 år var arbetslösa. Sigtuna länets tredje högsta arbetslöshet efter Botkyrka och Södertälje som har 13,4 respektive 13,3 procent. Bland utrikesfödda har Sigtuna den näst högsta efter Södertälje. Länets högsta ungdomsarbetslöshet finns dock i Sigtuna kommun, även grannkommunen Väsby har en hög ungdomsarbetslöshet med 12,1 procent.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
koppar_helsida
jul2021
defacto_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

connys_helsida
dack-helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

koppar_outsider
oppethus_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
nrh
mp-outsider
connys
swedol_outsider