defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten kvar kring 12 procent

Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och är kvar på strax över tolv procent.

centrum_artikel

Jämfört med förra året i december har arbetslösheten i kommunen ökat med 4,2 procent visar siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att nästan 3200 personer i kommunen är arbetslösa av 26 322 i arbetsför ålder mellan 16-64 år. Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och var innan pandemin kring 7 procent.

Länets lägsta arbetslöshet finns i grannkommunen Vallentuna, men Sigtuna har en stor del ar arbetsplatserna kopplade till Arlanda samt hotell- och konferensnäring. Bland utrikesfödda är nästan var femte arbetslös och 12,6 procent av de ungdomarna mellan 18-24 år var arbetslösa. Sigtuna länets tredje högsta arbetslöshet efter Botkyrka och Södertälje som har 13,4 respektive 13,3 procent. Bland utrikesfödda har Sigtuna den näst högsta efter Södertälje. Länets högsta ungdomsarbetslöshet finns dock i Sigtuna kommun, även grannkommunen Väsby har en hög ungdomsarbetslöshet med 12,1 procent.

happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
2020_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

centrum_helsida2020
connys_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider