januari
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten kvar kring 12 procent

Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och är kvar på strax över tolv procent.

centrum_artikel

Jämfört med förra året i december har arbetslösheten i kommunen ökat med 4,2 procent visar siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att nästan 3200 personer i kommunen är arbetslösa av 26 322 i arbetsför ålder mellan 16-64 år. Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och var innan pandemin kring 7 procent.

Länets lägsta arbetslöshet finns i grannkommunen Vallentuna, men Sigtuna har en stor del ar arbetsplatserna kopplade till Arlanda samt hotell- och konferensnäring. Bland utrikesfödda är nästan var femte arbetslös och 12,6 procent av de ungdomarna mellan 18-24 år var arbetslösa. Sigtuna länets tredje högsta arbetslöshet efter Botkyrka och Södertälje som har 13,4 respektive 13,3 procent. Bland utrikesfödda har Sigtuna den näst högsta efter Södertälje. Länets högsta ungdomsarbetslöshet finns dock i Sigtuna kommun, även grannkommunen Väsby har en hög ungdomsarbetslöshet med 12,1 procent.

connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
januari_helsida
prima_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys
moderat_outsider_jan
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider
centrum_sommar_out