arlandagk_panorama
Foto: Newsworthy

Arbetslösheten i kommunen ökar

Arbetslösheten i kommunen är klart över länssnittet och i april var drygt 1700 personer arbetslösa.

Arbetslösheten minskar i länet men ökar i kommunen enligt Newsworthy, 7,1 procent var arbetslösa i kommunen i april, det innebär att drygt 1700 gick utan arbete. Newsworthy konstaterar att arbetslösheten i kommunen sedan 2008 legat omkring 0,5 procent över länssnittet medan den nu april låg hela 1,4 procentenheter över. I april minskade arbetslösheten i länet med 0,2 procentenheter till 5,7 procent. Den högsta arbetslösheten finns i Södertälje där mer än var tionde som står till arbetsmarknadens förfogande är arbetslös, lägsta siffran finns på Ekerö med 2,8 procent.

eu_sap
oppning_helsida
ica_valsta_choklad

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

v_eu_helsida
moderaternamaj
varfest_helsida

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

bonava_maj_helsida
colorama_april2
happyhomes_2019

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

oppning_outsider
colorama_april
defacto_outsider
sh_bovard_out
sh_oppet
fme_outsider
nrh
connys
mp_eu_outsider
v_eu
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
ridskola2019_outsider