moderaterna_riksdag
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter uppått

Arbetslösheten i kommunen ökade för 26:e månaden i följd och är nu på 11,6 procent.

centrum_artikel

Under pandemin har som märsta.nu rapporterat arbetslösheten ökat med fyra procentenheter. Nu är den uppe på 11,6 procent. Det är 26:e månaden i följd som arbetslösheten ökar, sedan 2019 har arbetslösheten gått upp från 7 procent enligt siffror från SCB och Arbetsförmedlingen som Newsworthy sammanställt.

Nästan var femte utlandsfödd i kommunen är dessutom arbetslös, det motsvarar 2160 personer, en uppgång med 2,8 procentenheter eller 436 personer. Arbetslösheten bland utlandsfödda har på två år gått upp från 13,6 till 19 procent.

Bland unga så är drygt var tionde mellan 18-24 år arbetslös, arbetslösheten har på två år gått upp från 6 till 11,1 procent. En stor del av förklaringen är att pandemin slagit hårt mot kommunen och turistnäringen som traditionellt sysselsätter många unga.

Bara Botkyrka och Södertälje har högre arbetslöshet i april än Sigtuna kommun. Dessa ligger på 13 respektive 12,9 procent. Grannkommunen Väsby har 9,1 procents arbetslöshet.

dack-helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
flygskola_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
oppethus_helsida
2020_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
nrh
dack-outsider
flygskolan_outsider
connys
oppethus_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider