moderaterna_panorama
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter ner i kommunen

Arbetslösheten i kommunen har gått ner till under tio procent vilket är en av de kraftigaste nedgångarna i länet.

Nu sjunker arbetslösheten kraftigt i kommunen efter uppgången under pandemin då Sigtuna var uppe i kring 12 procent. Den senaste siffran från februari är 9,8 procent, en minskning med 2,3 procentenheter jämfört med för ett år sedan. Arbetslösheten minskar för nionde månaden i följd i kommunen och sedan maj har nedgången varit från 11,9 till 9,8 procent. Bland utlandsfödda var arbetslösheten 16,6 procent, ungdomarna är den nu 10,1 procent, också det en kraftig minskning på två års tid. Under pandemin skenade även ungdomsarbetslösheten i kommunen.

Just nu finns det flest jobb inom reseförsäljning, trafikassistenter, ramppersonal, lager- och terminalpersonal samt restaurang och köksbiträden. Per 28/2 var det 840 lediga jobb i kommunen och det var drygt 3000 arbetslösa.

Källa: Newsworthy

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider