centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Arbetslöshet passerade sju procent i kommunen

Trots de många arbetstillfällena i kommunen är arbetslösheten i Sigtuna kommun 7,1 procent, en siffra som är bland de hösta i länet.

centrum_artikel

Länsstyrelsen i Stockholm har kartlagt arbetsmarknaden i en rapport och kommit fram till att allt fler är sysselsatta idag, men trots det är arbetslösheten i Sigtuna kommun 7,1 procent, bara i Haninge, Järfälla , Botkyrka och Södertälje är siffrorna högre. Södertälje har högst i länet, nästan dubbelt så många arbetslösa som Sigtuna. Rikssnittet är 7,1 procent och länssnittet 6,1 procent.

Rapporten visar också att Sigtunas befolkning ökat tredje mest bland länets kommuner. Upplands-Bro ökade mest med 3,8 procent, följt av Sundbyberg (3,6) och Sigtuna 3,2 procent.

sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida
kcbygg_helsida
marina_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

defacto_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
nrh
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider