moderaterna_riksdag
Foto: Sigtuna kommun

Arbetslösa ungdomar erbjuds jobb

Kommunen som dras med en ungdomsarbetslöshet på cirka 15 procent vidtar nu åtgärder för att minska den.

centrum_artikel
Arbetslösa ungdomar ska få gå parallellt på vuxenutbildning samt arbeta deltid med målet att de både ska få arbetslivserfarenhet och ta gymnasieexamen. Satsningen går under namnet ”Jobb mot studier”. De kommer erbjudas 200 timmar arbetstid inom kommunal verksamhet eller hos en privat arbetsgivare.
– Det handlar om att minska bidragsberoendet och rusta kommuninvånarna för arbetsmarknaden, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
Riktar sig till 16-20-åringar
Projektet riktar sig till ungdomar som senast under höstterminen ska fylla 19 år. Detta som ett led i att alla kommuner har ett aktivitetsansvar för varje ungdom mellan 16-20 år som varken arbetar eller studerar.
–  Vi kan nu erbjuda denna insats för att ge ungdomar möjlighet till både arbetslivserfarenhet och att genom studier få en långsiktig etablering på arbetsmarknaden, säger Emma Kapusta Rönnberg, chef för Sigtuna Kompetenscenter med ansvar för kommunens aktivitetsansvar.
connys_helsida
julmarknad_helsida
defacto_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

flygskola_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
nrh
dack-outsider
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
connys
mp-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider