defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Arbetslösa ungdomar erbjuds jobb

Kommunen som dras med en ungdomsarbetslöshet på cirka 15 procent vidtar nu åtgärder för att minska den.

centrum_artikel
Arbetslösa ungdomar ska få gå parallellt på vuxenutbildning samt arbeta deltid med målet att de både ska få arbetslivserfarenhet och ta gymnasieexamen. Satsningen går under namnet ”Jobb mot studier”. De kommer erbjudas 200 timmar arbetstid inom kommunal verksamhet eller hos en privat arbetsgivare.
– Det handlar om att minska bidragsberoendet och rusta kommuninvånarna för arbetsmarknaden, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
Riktar sig till 16-20-åringar
Projektet riktar sig till ungdomar som senast under höstterminen ska fylla 19 år. Detta som ett led i att alla kommuner har ett aktivitetsansvar för varje ungdom mellan 16-20 år som varken arbetar eller studerar.
–  Vi kan nu erbjuda denna insats för att ge ungdomar möjlighet till både arbetslivserfarenhet och att genom studier få en långsiktig etablering på arbetsmarknaden, säger Emma Kapusta Rönnberg, chef för Sigtuna Kompetenscenter med ansvar för kommunens aktivitetsansvar.
ridskola2020_helsida
connys_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

happyhomes_sommar2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider