sportfiske_jubileum
Niklas Wikegård och Jonas Eriksson är klart med sin omvandling av källarlokalen till ett gym i högsta klassFoto: Daniel Iskander
Efter ett hårt cirkelträningspass var det dags för att testa stretchredskapen med instruktören Therese Johansson, även kallad "Terror-Tessan".Foto: Daniel Iskander
Här är det vaderna som får välbehövlig stretch. Redskapen ska vara unika i Sverige och inte finnas på något annat gym. Foto: Privat
Johan Simonsson sköter fysttesterna uppe i "Kontrolltornet".Foto: Daniel Iskander

WE är klart för start

I helgen är det premiär för Jonas Eriksson och Niklas Wikegårds gymanläggning WE: - Vi har inte spart på något säger Wikegård till märsta.nu

rosta_sigtuna2

De ”omaka” vännerna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson har nått i mål med sin projekt WE. De bjöd in till ett stånk- och slitpass på anläggningen. Wikegård med sitt karaktäristiska pushande. Då och då slängde han in en kommentar om domaren Jonas insats på intervallerna:
– Domare…alltså kom igen nu!

Den slitna källaren i Sigtuna läkarhus har genomgått en ordentlig facelift. Enligt duon har man inte sparat på någonting i anläggningen. Allt finns, från massage och rehab till hårdkörning:
– Det finns olika rum och tempo för alla. Stånk och slit till lugn och spinning. Det viktigaste är vardagsrummet, här ska man sitta och hänga före eller efter träningen, säger Wikegård.

Ingen risk för ”häng”
Wikegård tror dock inte att det finns någon risk med att medlemmarna bara går dit och hänger:
– Det är nog större risk att jag hänger här med min padda och kollar hockey, jag tror nog medlemmarna kommer inspirera varandra här, fortsätter han.

Duon har nu gått från vanliga sigtunabor till företagare.
– Det har varit en drivkraft för oss att göra något i Sigtuna. Plus att det saknas ett sånt här gym i Sigtuna. Det finns gott om fina idrottsanläggningar i kommunen men inga riktigt bra privata initiativ, säger Jonas Eriksson.

– Här är både hjärtat och hjärnan med, fyller Niklas i.

Viktigt med det lokala
Man har satsat mycket på lokala instruktörer. Flera kända instruktörer har plockats in från SATS.
– Det är viktigt med lokala instruktörer och lokala aktörer. Folk som bor här har lättare att locka och vi ska jobba med det lokala, menar Jonas Eriksson.

Mälarutsikt utlovas
Anläggningen är 1200 kvadratmeter stor, det finns ett 20 tal anställda i olika former. Gruppträningen är central och det bjuds på ca 40 pass i veckan. Jonas Eriksson erbjuder sig även att fixa till mälarutsikten på projektorn en fin vinterdag om någon tycker att det är för mycket källare.
– Man ska bli inspirerad här och vi tycker inte att är någon källarkänsla.

Intresse för utomhusträning
Det senaste månaderna har WE även provkört passen utomhus i Sigtuna. Responsen har varit fin enligt Jonas med ca 40-50 deltagare per pass. Det är ett koncept man tar med sig till nästa år med teträning. Den formella invigningen sker på lördag, Jonas och Niklas funderar på hur man ska inviga ett gym:
– Ska man springa över bandet kanske, föreslår Jonas.

Passerat 400 medlemmar
Målet om 400 medlemmar innan öppning är redan nått och efter invigningen kommer man att fundera ut nästa mål. Samarbete med lokala föreningslivet är redan inlett då Sigtuna IF kommer in med sitt innebandylag för att testköra ett spinningpass ikväll. En del lag och idrottare lär dyka upp under tiden det är öppet. Den delen kommer fysiologen Johan Simonsson hantera. Johan har fått det så kallade ”kontrolltornet” högst upp i taket. Till honom kan man gå för att få en fysisk status på vart man står.
– Man ska inte behöva åka till Bosön eller Karolinska för att testa sig. Här gör vi testen och sedan kan vi ta det vidare med personliga tränare för att lägga upp individuella planer, berättar Johan Simonsson.

rosta_sigtuna2

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

nationaldag_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

eu_sap

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

mp_eu

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

moderaternamaj
v_eu_helsida
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
varfest_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

nrh
sap_outsider_eu
fme_outsider
sh_oppet
nationaldag_out
ridskola2019_outsider
moderaterna_maj_outsider
connys
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
colorama_april
mp_eu_outsider
oppning_outsider
v_eu
rosta_sigtuna
defacto_outsider