centrum_host
Niklas Wikegård och Jonas Eriksson är klart med sin omvandling av källarlokalen till ett gym i högsta klassFoto: Daniel Iskander
Efter ett hårt cirkelträningspass var det dags för att testa stretchredskapen med instruktören Therese Johansson, även kallad "Terror-Tessan".Foto: Daniel Iskander
Här är det vaderna som får välbehövlig stretch. Redskapen ska vara unika i Sverige och inte finnas på något annat gym. Foto: Privat
Johan Simonsson sköter fysttesterna uppe i "Kontrolltornet".Foto: Daniel Iskander

WE är klart för start

I helgen är det premiär för Jonas Eriksson och Niklas Wikegårds gymanläggning WE: - Vi har inte spart på något säger Wikegård till märsta.nu

De ”omaka” vännerna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson har nått i mål med sin projekt WE. De bjöd in till ett stånk- och slitpass på anläggningen. Wikegård med sitt karaktäristiska pushande. Då och då slängde han in en kommentar om domaren Jonas insats på intervallerna:
– Domare…alltså kom igen nu!

Den slitna källaren i Sigtuna läkarhus har genomgått en ordentlig facelift. Enligt duon har man inte sparat på någonting i anläggningen. Allt finns, från massage och rehab till hårdkörning:
– Det finns olika rum och tempo för alla. Stånk och slit till lugn och spinning. Det viktigaste är vardagsrummet, här ska man sitta och hänga före eller efter träningen, säger Wikegård.

Ingen risk för ”häng”
Wikegård tror dock inte att det finns någon risk med att medlemmarna bara går dit och hänger:
– Det är nog större risk att jag hänger här med min padda och kollar hockey, jag tror nog medlemmarna kommer inspirera varandra här, fortsätter han.

Duon har nu gått från vanliga sigtunabor till företagare.
– Det har varit en drivkraft för oss att göra något i Sigtuna. Plus att det saknas ett sånt här gym i Sigtuna. Det finns gott om fina idrottsanläggningar i kommunen men inga riktigt bra privata initiativ, säger Jonas Eriksson.

– Här är både hjärtat och hjärnan med, fyller Niklas i.

Viktigt med det lokala
Man har satsat mycket på lokala instruktörer. Flera kända instruktörer har plockats in från SATS.
– Det är viktigt med lokala instruktörer och lokala aktörer. Folk som bor här har lättare att locka och vi ska jobba med det lokala, menar Jonas Eriksson.

Mälarutsikt utlovas
Anläggningen är 1200 kvadratmeter stor, det finns ett 20 tal anställda i olika former. Gruppträningen är central och det bjuds på ca 40 pass i veckan. Jonas Eriksson erbjuder sig även att fixa till mälarutsikten på projektorn en fin vinterdag om någon tycker att det är för mycket källare.
– Man ska bli inspirerad här och vi tycker inte att är någon källarkänsla.

Intresse för utomhusträning
Det senaste månaderna har WE även provkört passen utomhus i Sigtuna. Responsen har varit fin enligt Jonas med ca 40-50 deltagare per pass. Det är ett koncept man tar med sig till nästa år med teträning. Den formella invigningen sker på lördag, Jonas och Niklas funderar på hur man ska inviga ett gym:
– Ska man springa över bandet kanske, föreslår Jonas.

Passerat 400 medlemmar
Målet om 400 medlemmar innan öppning är redan nått och efter invigningen kommer man att fundera ut nästa mål. Samarbete med lokala föreningslivet är redan inlett då Sigtuna IF kommer in med sitt innebandylag för att testköra ett spinningpass ikväll. En del lag och idrottare lär dyka upp under tiden det är öppet. Den delen kommer fysiologen Johan Simonsson hantera. Johan har fått det så kallade ”kontrolltornet” högst upp i taket. Till honom kan man gå för att få en fysisk status på vart man står.
– Man ska inte behöva åka till Bosön eller Karolinska för att testa sig. Här gör vi testen och sedan kan vi ta det vidare med personliga tränare för att lägga upp individuella planer, berättar Johan Simonsson.

sigtunavatten_standard

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

agy_oppethus
fme_oktober

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

ica_oktober
centrum_host_helsida

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
greeknighthelsida
colorama_april2
nrh
connys
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider