bostadsformedling

April bästa månaden någonsin för märsta.nu

märsta.nu noterade den bästa månaden någonsin i april med 97 100 användare: - märsta.nu visade att vi är kommuninvånarnas främsta nyhetsmedia för att söka lokal information, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_artikel

Besökssiffrorna pekar bara uppåt för märsta.nu, månad efter månad. I april slogs det ett och ett halvt år gamla månadsrekordet från december 2015 då det var 92 000 användare på sidan, det nya rekordet lyder 97 108. Rekord slogs även för totala besök där 363 000 räknades in och visningar, 681 000.
– Vi gör egentligen samma jobba som vi alltid har gjort men vi hade några händelser i april som krävde extra mycket bevakning från vår sida, säger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Händelser som drog upp trafiken var så klart gripandet av terroristen Rakhmat Akilov i Steninge allé. Ett tag var det mer än 1000 besök i minuten på märsta.nu då hela Sveriges blickar vände sig mot diket i Steninge allé där terroristen grep. Även rapporteringen kring Uppdrag Gransknings program i Sigtuna kommun om misstänkt vänskapskorruption drog upp siffrorna och artikeln ”Starka reaktioner efter Uppdrag Granskning” drog hela 10 000 läsare.

Även på vår facebooksida har engagemanget varit stort och vi är nu nästan 6300 som gillar sidan. Bara senaste veckan har räckvidden varit 80 000 facebookanvändare.
– Vi gillar engagemanget på Facebook, det är ett bra komplement till diskussionerna på sidan men samtidigt uppmanar vi alla våra läsare att hålla god ton i kommentarerna. Vi spärrar dagligen användare som skriver saker med hot, rasism, spekulation och kallar folk för det ena eller andra, säger Daniel Iskander.

Starkt start i maj
Om takten håller i för maj kommer rekordet på 65 000 unika för månaden att slås inom kort, redan efter två dagar var vi över 20 000 unika besök.
– Vi fortsätter göra det vi gör bäst, att bevaka lokala nyheter dygnet runt, men glöm inte att tipsa oss, vi är mycket tacksamma att vi får in så mycket tips, det gör vårt jobb lättare, konstaterar Daniel Iskander.

brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

connys_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
outsider_sommarlov
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta