defacto_pan2020

April bästa månaden någonsin för märsta.nu

märsta.nu noterade den bästa månaden någonsin i april med 97 100 användare: - märsta.nu visade att vi är kommuninvånarnas främsta nyhetsmedia för att söka lokal information, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Besökssiffrorna pekar bara uppåt för märsta.nu, månad efter månad. I april slogs det ett och ett halvt år gamla månadsrekordet från december 2015 då det var 92 000 användare på sidan, det nya rekordet lyder 97 108. Rekord slogs även för totala besök där 363 000 räknades in och visningar, 681 000.
– Vi gör egentligen samma jobba som vi alltid har gjort men vi hade några händelser i april som krävde extra mycket bevakning från vår sida, säger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Händelser som drog upp trafiken var så klart gripandet av terroristen Rakhmat Akilov i Steninge allé. Ett tag var det mer än 1000 besök i minuten på märsta.nu då hela Sveriges blickar vände sig mot diket i Steninge allé där terroristen grep. Även rapporteringen kring Uppdrag Gransknings program i Sigtuna kommun om misstänkt vänskapskorruption drog upp siffrorna och artikeln ”Starka reaktioner efter Uppdrag Granskning” drog hela 10 000 läsare.

Även på vår facebooksida har engagemanget varit stort och vi är nu nästan 6300 som gillar sidan. Bara senaste veckan har räckvidden varit 80 000 facebookanvändare.
– Vi gillar engagemanget på Facebook, det är ett bra komplement till diskussionerna på sidan men samtidigt uppmanar vi alla våra läsare att hålla god ton i kommentarerna. Vi spärrar dagligen användare som skriver saker med hot, rasism, spekulation och kallar folk för det ena eller andra, säger Daniel Iskander.

Starkt start i maj
Om takten håller i för maj kommer rekordet på 65 000 unika för månaden att slås inom kort, redan efter två dagar var vi över 20 000 unika besök.
– Vi fortsätter göra det vi gör bäst, att bevaka lokala nyheter dygnet runt, men glöm inte att tipsa oss, vi är mycket tacksamma att vi får in så mycket tips, det gör vårt jobb lättare, konstaterar Daniel Iskander.

oppethus_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh