defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun/montage märsta.nu

App ska visa ungdomar vad som händer

En app som talar om vad som händer för unga har utvecklats av Sigtuna kommun.

Ungdomar ska få lättare att ta reda vad som händer runt om i kommunen, en ny app med nyheter, evenemangskalender och länkar till flöden från Instagram och Facebook kommer att underlätta för ungdomarnas nöjesliv.
– Genom appen ska vi ge nischad och relevant information för just dem som vi vänder oss mot i vår verksamhet. Vi har medvetet valt att hålla den ganska enkel till en början för att efterhand bygga på med annan information om vi ser att det finns behov av det, säger Jens Storm, chef för fritidsgårdarna i kommunen, till kommunens hemsida

Eftersom ungdomarna anses ha kort planeringsspann så kommer det att finnas pushnotiser som talar om vad som händer samma kväll. Appen har utvecklats av Fritidsgårdarna i kommunen och målgruppen är 13-19 år. Även vårdnadshavare och personer som jobba med unga uppmanas ladda ner appen.

defacto_helsida
happyhomes_50
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider