defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun/montage märsta.nu

App ska visa ungdomar vad som händer

En app som talar om vad som händer för unga har utvecklats av Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Ungdomar ska få lättare att ta reda vad som händer runt om i kommunen, en ny app med nyheter, evenemangskalender och länkar till flöden från Instagram och Facebook kommer att underlätta för ungdomarnas nöjesliv.
– Genom appen ska vi ge nischad och relevant information för just dem som vi vänder oss mot i vår verksamhet. Vi har medvetet valt att hålla den ganska enkel till en början för att efterhand bygga på med annan information om vi ser att det finns behov av det, säger Jens Storm, chef för fritidsgårdarna i kommunen, till kommunens hemsida

Eftersom ungdomarna anses ha kort planeringsspann så kommer det att finnas pushnotiser som talar om vad som händer samma kväll. Appen har utvecklats av Fritidsgårdarna i kommunen och målgruppen är 13-19 år. Även vårdnadshavare och personer som jobba med unga uppmanas ladda ner appen.

studenten2020_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
kcbygg_helsida
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

sommarlov_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

stottasigtuna_helsida
studeravidare_helsida
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider