defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Apotek på Stora Gatan startar med födelsemärkeskontroll

Apoteksgruppen på Stora Gatan i Sigtuna är ett av apoteken som inför födelsemärkeskontroll.

centrum_artikel

Nio av Apoteksgruppens apotek kommer starta med födelsemärkeskontroll. Detta för att man ska öka undersökningskapaciteten för att upptäcka hudcancer i samhället. Genom kontrollen kan man avlasta vården och göra det mer lättillgängligt för patienten.
– Dermly är en vårdgivare som samarbetar med specialister över hela landet och kan remittera patienten vidare direkt om det är ett födelsemärke som behöver undersökas ytterligare. Det innebär att patienten får rätt hjälp så snabbt som möjligt, utan att behöva söka sig vidare själv inom vården. De får hjälp hela vägen, säger Erik Sjögren, försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

4000 svenskar diagnosticeras varje år med malignt melanom och av dem är det en av 500 som avlider. Dessutom ökar upptakten av cancertumörer i huden.

Undersökningen kommer att genomföras på apoteken med ett särskilt teleskop som ger höre säkerhet än vid en motsvarande digital undersökning via patientens egen mobilkamera. Efter 48 timmar får man remiss till specialistläkare om man behöver utreda födelsemärket vidare.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider