arlandagk_panorama
Anton Sarri från MärstaFoto: Privat

Anton Sarri till Sapmis landslag

Märstabon Anton Sarri, tillvardags målvakt i Sollentuna, är uttagen till Samernas landslag Sapmi som ska spela EM för nationer utan stater, Conifa.

Conifa som är EM för statslösa nationer spelas i Nagorno-Karabach, en enklav vid Armenien. En av de uttagna i det samiska landslaget Sapmi är Anton Sarri från Märsta. 21-årige Anton vaktar målet i Sollentuna.
– Det är jättekul att få representera sina rötter, säger Anton Sarri till Sameradion och SVT Sápmi.

Turneringen spelas 1-9 juni och i Sápmis grupp finns Artsakh (Nagorno-Karaback) och Luhansk från Ukraina.

ica_valsta_choklad
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

happyhomes_2019
moderaternamaj
colorama_april2
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

varfest_helsida

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

eu_sap
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

v_eu_helsida
oppning_helsida

Wislander stannar i Skånela

Handboll Skånela har gjort klart med Veronica Wislander för kommande säsong: - Veronica Wislander har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare i vårt damlag och vi är mycket glada att hon förnyat kontraktet, kommenterar damansvarige Hasse Juslin.

bonava_maj_helsida

Stall för elever med funktionsvariation invigt

Ridning Sigtunabygdens Ryttarförening har invigt sitt nya stall anpassat för elever med funktionvariation:- Trots det kyliga vädret var den en stor uppslutning på besökare, berättar Åsa Nordberg på Sigtunabygdens RF.

fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
nrh
oppning_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
connys
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider
v_eu
colorama_april
bonava_maj_outsider