defacto_pan2020
Bett efter lopporFoto: Insändarbild

Anticimex: Sällsynt med människoloppa

märsta.nu kunde under onsdagen rapportera om skadedjur i lägenheter och en familj som drabbats av loppor. Anticimex bekräftar att det finns en loppa som livnär sig på människor men den är väldigt sällsynt.

centrum_artikel

En familj i Märsta har drabbats av loppor sedan några månader tillbaka, trots flertal kontakter med skadedjurssanering får man inte bukt på problemet. Anticimex som sanerar åt det aktuella bostadsbolaget svarar i mail till märsta.nu att man inte vill kommentera enskilda ärenden men att det finns en sorts loppa som har människan som värddjur, Pulex Irritans.

Joakim Olsson, platschef på Anticimex Uppsala, uppger att han inte hört att man sanerat mot den under hans år som platschef.
– Jag kan säga att vi gör bara ca 3-4 loppsaneringar per år och då är det mest vanligt med fågelloppor. Själva saneringsmetoden är dimning, eller sprutning runt om i en drabbad bostad kombinerat med att den drabbade får tvätta textilier samt grundligt rengöra boendet med dammsugning och våttorkning, berättar Joakim Olsson, platschef på Anticimex.

Den boende som märsta.nu varit i kontakt med är närmast desperat och mållös. Lopporna äter upp dem och det går inte att fly mer än ut i trappuppgången. En ny sanering och utredning är bokad under juli som man hoppas ska ge effekt. Livet är outhärdligt med ständigt duschande, ibland mitt i natten samtidigt som man går runt och vattenånga lopporna samt sprutar skadedjursmedel runt omkring sig. Man befarar att loppan till och med blivit immun mot skadedjursmedel som sprutas på den.

connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

speedy_helsida
kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
marina_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

valvet_helsida
defacto_helsida
stottasigtuna_helsida
happy_homes_mars