defacto_pan
Bett efter lopporFoto: Insändarbild

Anticimex: Sällsynt med människoloppa

märsta.nu kunde under onsdagen rapportera om skadedjur i lägenheter och en familj som drabbats av loppor. Anticimex bekräftar att det finns en loppa som livnär sig på människor men den är väldigt sällsynt.

En familj i Märsta har drabbats av loppor sedan några månader tillbaka, trots flertal kontakter med skadedjurssanering får man inte bukt på problemet. Anticimex som sanerar åt det aktuella bostadsbolaget svarar i mail till märsta.nu att man inte vill kommentera enskilda ärenden men att det finns en sorts loppa som har människan som värddjur, Pulex Irritans.

Joakim Olsson, platschef på Anticimex Uppsala, uppger att han inte hört att man sanerat mot den under hans år som platschef.
– Jag kan säga att vi gör bara ca 3-4 loppsaneringar per år och då är det mest vanligt med fågelloppor. Själva saneringsmetoden är dimning, eller sprutning runt om i en drabbad bostad kombinerat med att den drabbade får tvätta textilier samt grundligt rengöra boendet med dammsugning och våttorkning, berättar Joakim Olsson, platschef på Anticimex.

Den boende som märsta.nu varit i kontakt med är närmast desperat och mållös. Lopporna äter upp dem och det går inte att fly mer än ut i trappuppgången. En ny sanering och utredning är bokad under juli som man hoppas ska ge effekt. Livet är outhärdligt med ständigt duschande, ibland mitt i natten samtidigt som man går runt och vattenånga lopporna samt sprutar skadedjursmedel runt omkring sig. Man befarar att loppan till och med blivit immun mot skadedjursmedel som sprutas på den.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh