defacto_pan

Antibiotikarecepten minskar

Utskrivning av antibiotikarecept i länet minskar men nya siffror visar att tandläkare skriver ut många av recepten

banner_juni_artikel

20 av 1000 invånare i länet fick mellan åren 2009-2017 ett antibiotikarecept utskrivet rapporterar SVT Stockholm. Rapporten från Socialstyrelsen visar även att Stockholms län är det län där tandläkare skriver ut flest recept. Men det totala antalet utskrivna recept har minskat med nästan en tredjedel under den aktuella perioden:
– Det är positivt att antibiotikaförskrivningen minskar inom tandvården eftersom riskerna för utveckling av antibiotikaresistens därmed också minskar, säger Peter Lundholm, sakkunnig på Socialstyrelsen till SVT.

Även om det är en minskning av recept i länet så ligger Västernorrland ungefär på 10 per 1000 invånare som får ut ett recept. Privata tandläkare i Stockholm står för en stor del av de utskrivna recepten.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
midsommar_valsta_helsida
fme_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
banner_juni_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sbrf_helsida
oppning_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

colorama_april
connys
sh_bovard_out
oppning_outsider
sbrf_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
sh_oppet