arlandagk_panorama

Antibiotikarecepten minskar

Utskrivning av antibiotikarecept i länet minskar men nya siffror visar att tandläkare skriver ut många av recepten

centrum_pask

20 av 1000 invånare i länet fick mellan åren 2009-2017 ett antibiotikarecept utskrivet rapporterar SVT Stockholm. Rapporten från Socialstyrelsen visar även att Stockholms län är det län där tandläkare skriver ut flest recept. Men det totala antalet utskrivna recept har minskat med nästan en tredjedel under den aktuella perioden:
– Det är positivt att antibiotikaförskrivningen minskar inom tandvården eftersom riskerna för utveckling av antibiotikaresistens därmed också minskar, säger Peter Lundholm, sakkunnig på Socialstyrelsen till SVT.

Även om det är en minskning av recept i länet så ligger Västernorrland ungefär på 10 per 1000 invånare som får ut ett recept. Privata tandläkare i Stockholm står för en stor del av de utskrivna recepten.

sigtunavatten_standard

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

bonava_helsida
valsta_utveckling

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

ica_pask
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

fme_helsida
centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

colorama_april2
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

colorama_april
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
fme_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
defacto_outsider